Zaključena gradnja novega vrtca Loče

11:24

95 predšolskih otrok je že teden dni v novem, sodobnem in energetsko varčnem vrtcu Loče, enoti vrtca Slovenske Konjice. Istočasno so se v nove prostore preselili otroci enote Prevrat in celotna uprava vrtca. 

Vrtec Loče
Vrtec Loče (Foto: SHERPA)

Pred dobrimi štirinajstimi meseci so se morali predšolski otroci iz Loč zaradi rušitve starega vrtca preseliti na nadomestni lokaciji – v gasilski dom in nekdanjo zdravstveno postajo Loče. Prejšnji teden se je dolgo pričakovana gradnja novega vrtca v celoti zaključila in petindevetdeset nadebudnih otrok se je preselilo v nov vrtec s šestimi velikimi in svetlimi igralnicami. O prvih vtisih ravnatelj vrtca Slovenske Konjice Tomaž Popovič.

 Nov vrtec ima velik športno opremljen večnamenski prostor, teraso v pritličju in dve terasi v nadstropju ter še nekaj pomožnih in tehničnih prostorov. Posebno toplino pa daje vrtcu les, ki je bil glavni konstrukcijski element za gradnjo. Sočasno je potekala gradnja nove enote Prevrat, dodaja Popovič.

Vrednost izgradnje vrtca Loče je znašala 1,3 milijona evrov, 2,3 milijona evrov je stal vrtec Prevrat. Občina Slovenske Konjice je za novogradnji vrtcev uspešno pridobila 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev Eko sklada.

BGO

narocite-nt

Deli