Zaliv Loče, nov turistični magnet na Šmartinskem jezeru

Katja Čremožnik je projekt uresničila v sodelovanju z družino, Zavodom Celeia in denarjem EU

7:23

V okviru včerajšnjega svetovnega dneva turizma je bilo na Šmartinskem jezeru odprtje nove turistične točke, Zaliv Loče, ki je projekt domačinke Katje Čremožnik z družino. Del nove pridobitve ob jezeru je tudi Zelena raziskovalnica z gozdno učno potjo, ki je nastala v okviru evropskega projekta in ob sodelovanju Zavoda Celei Celje.

Del nove turistične točke v Zalivu Loče je tudi igralni prostor za otroke s fotografsko razstavo o razvoju Šmartinskega jezera.
Del nove turistične točke v Zalivu Loče je tudi igralni prostor za otroke s fotografsko razstavo o razvoju Šmartinskega jezera.

V Zalivu Loče pa je urejen tudi večnamenski igralni prostor za otroke, na ogled je fotografska razstava o razvoju Šmartinskega jezera kot turistične destinacije, do spomladi prihodnjega leta je predvidena tudi ureditev prostora za kampiranje s postajališči za avtodome.

Katja Čremožnik o ideji za nastanek nove turistične točke ob jezeru:

Urša Dorn, svetovalka za turizem na Zavodu Celeia Celje, je povedala, da kot partner pri projektu Zelene raziskovalnice, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega investicijskega sklada za razvoj podeželja, sodelujejo od leta 2017 in da podpirajo pobude za bogatitev turistične ponudbe na Šmartinskem jezeru.

Osnova za novo turistično pobudo ob Šmartinskem jezeru je bilo zemljišče, ki ga je Katji Čremožnik dodelil oče Viki Krajnc, gre pa za skupni družinski projekt.

Viki Krajnc:

Pri snovanju in uresničevanju Zaliva loče, kot nove turistične ponudbe na Šmartinskem jezeru je sodeloval tudi Katjin mož Denis Čremožnik, ki je spregovoril o nadaljnjih načrtih:

 

Turistični projekt Zaliv Loče Katja Čremožnik ocenjuje na približno sto tisoč evrov, vrednost Zelene raziskovalnice kot evropskega projekta pa znaša 22 tisoč evrov.

 

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli