Žalosten dan za delavce Polzele

Po stečaju podjetja bodo zaposleni prejeli sklepe o odpovedi delovnega razmerja

9:57

Zaposlene v tovarni nogavic Polzela danes zagotovo čakajo najtežje ure na njihovi dozdajšnji poklicni poti. Stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec bo zaposlenim dopoldan razdelil sklepe o prenehanju delovnega razmerja.

Bodo stroji v Tovarni nogavic Polzela dolgo samevali?
Bodo stroji v Tovarni nogavic Polzela dolgo samevali?

Delavci so se podjetju zbrali ob desetih, na sestanku jih bodo poleg stečajnega upravitelja s postopki, ki sledijo odpovedim pogodb o zaposlitvi, seznanili tudi predstavniki jamstvenega sklada, zavoda za zaposlovanje in sindikata. Odpoved bo dobilo 220 delavcev, kolikor jih je še bilo v tovarni ob uvedbi stečaja pred enim tednom.

Na presenečenje mnogih so zaposleni nekaj dni pred stečajem dobili zadnjo, novembrsko plačo. Plačo za december in morda tudi del odpravnine bodo dobili že iz jamstvenega sklada. Sicer bodo vse svoje terjatve – poleg odpravnine jim je podjetje ostalo dolžno še dve plači iz leta 2014 – prijavili v stečajnem postopku.

Polzela je bila zadnje večje tekstilno podjetje na Celjskem, v svojih najboljših časih sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja je zaposlovala kar 1.200 ljudi.

JANJA INTIHAR

Foto: SHERPA

banner-ntrc-martinovanje

Deli