Žalski navijači na olimpijske igre v Pjongčang

11:04

Slovenske športnike bo na letošnjih olimpijskih igrah spodbuja tudi skupina navijačev iz Žalca. Prvi med njimi je Aleksander Javornik – Žalski, ki je širši Sloveniji postal znan na lanskem evropskem košarkarskem prvenstvu, kjer je slovenske košarkarje na vseh tekmah spodbujal oblečen v Titovo uniformo, v rokah pa je držal repliko pokala. Tokrat se je odločil za izdelavo kopij olimpijskih medalj. V Južno Korejo se je skupaj še s preostalimi 50 člani novoustanovljenega Kluba slovenskih navijačev podal danes dopoldne iz Arnovskega gozda v Žalcu, kjer je bilo čutiti pravi olimpijski utrip.

Aleksander Javornik, navijaèi pred odhodom na OI 2018
Aleksander Javornik – Žalski navijaške podvige vedno znova zapakira v zabavno zgodbo, s katero sem želel promovirati Slovenijo. »Z njo sem želel opozoriti, da prihajamo iz lepe dežele, smo veseli ljudje, ki znamo pripraviti presenečenja.«

Žalski navijaške podvige vedno znova zapakira v zabavno zgodbo, s katero obenem promovira Slovenijo. Nič drugače ne bo tudi na tokratnih olimpijskih igrah, za katere je pripravil kopije originalnih medalj. Slovenski navijači z Žalskim na čelu si bodo ogledali več tekem. Še posebno se veselijo preizkušenj slovenskih hokejistov, zaradi katere so se tudi v prvi vrsti odločili odpotovati v Azijo. Aleksander Javornik – Žalski:

Žalski je do zdaj slovenske športnike spodbujal že na številnih večjih tekmovanjih. Odločil se je, da je skrajni čas, da se somišljeniki povežejo in s tem okrepijo slovenske navijaške vrste, zato je ustanovil Klub slovenskih navijačev. Aleksander Javornik – Žalski:

Dvanajstdnevna odprava jih bo stala približno tisoč evrov, kar je v primerjavi z aranžmaji turističnih agencij veliko manj. Med 50 navijači je kar 10 Žalčanov. Za pot v Južno Korejo se je odločil tudi žalski podžupan Robert Čehovin.

Vsi navijači bodo opremljeni z navijaškimi rekviziti. Med njimi bo še posebno izstopal Žalski, ki bo na hokejskih tekmah nosil do zdaj njegovo klasično navijaško obleko in pripomočke – zeleno lasuljo, zelena očala in slovenski hokejski dres.

VEČ V PRIHODNJI ŠTEVILKI NOVEGA TEDNIKA

Aleksander Javornik, navijaèi pred odhodom na OI 2018
Slovenske športnike bo na letošnjih olimpijskih igrah spodbuja tudi skupina navijačev iz Žalca. Dvanajstdnevna odprava jih bo stala tisoč evrov, kar je po besedah Aleksandra Javornika – Žalskega v primerjavi z aranžmaji turističnih agencij veliko manj. V ceno je vključen letalski prevoz, bivanje v hotelu s štirimi zvezdicami v Seulu in prevoz s hitrim vlakom do prizorišč tekem.
Aleksander Javornik, navijaèi pred odhodom na OI 2018
Srečno pot je navijačem zaželel tudi žalski župan Janko Kos.
Aleksander Javornik, navijaèi pred odhodom na OI 2018
Za razliko od pokala evropskih košarkarskih prvakov medalje niso iz stiropora, ampak iz plastike. Na njihovi zadnji strani je slovenska zastava z napisom Pjongčang.

ŠO, foto: SHERPA

narocite-nt

Deli