Zamejsko društvo osvojilo občinstvo

8:07

S podelitvijo nagrade za najboljšo predstavo po izboru gledalcev zaključila 25. Novačanova gledališka srečanja. Izmed štirih tekmovalnih predstav, ki jih je izbral selektor Domen Valič, so gledalci najbolje ocenili predstavo Svetniki v izvedbi dramskega odseka Prosvetnega društva Štandrež.

_MG_5684
Strokovni sodelavec za gledališko dejavnost JSKD Matjaž Šmalc je podelil priznanje za najboljšo predstavo predstavnikoma Prosvetnega društva Štandrež. (Foto: GrupA)

Društvo se je že petič udeležilo celjskega festivala ljubiteljskih gledališč, tokrat so domov odnesli tudi priznanje, ki jim veliko pomeni, pravi  Božidar Tabaj član štandreške dramske skupine.

 Z zelo dobrim obiskom predstav je zadovoljen tudi organizator Gledališče Zarja Celje. Poleg tega so člani ponosni, da jim v mesecu dni uspelo postaviti na oder svojo novo predstavo, organizirati festival ter se pripraviti še na novo decembrsko premiero. Kako jim to uspeva, članica društva Gledališča Zarja Celje Polonca Rošer odgovarja.

 Prav tako je odlično delo trnoveljskega gledališča pohvalil tudi strokovni sodelavec za gledališko dejavnost JSKD Matjaž Šmalc, ki si želi, da bi podoben način sodelovanja mladih in starih ubrali v drugih slovenskih gledališčih.

BGO

narocite-nt

Deli