Zaobljuba v sobi številka 14

Številne mladenke na krilih ljubezni sanjajo o beli obleki in najboljši zabavi, ki bo pospremila njihov poročni dan. Tudi 31-letna Tanja je sanjala o tem. A nikoli si ni predstavljala, da se bo s svojim izbrancem poročila v bolniški postelji. Življenje je neizprosno, mnogokrat kruto, bolezen ne izbira. A obstaja nekaj, kar je močnejše od najmočnejše bolezni. To je ljubezen. In toliko ljubezni, pozitivne energije in dobrote, kot jo je bilo mogoče čutiti pri Tanji in njenem Jožiju, človek začuti le malo kje.

14:51

Tanja Jerman, mamica dveh malih sončkov – Hana je 6. aprila dopolnila šest let, Žan bo avgusta upihnil drugo svečko – je pred slabim letom v predelu dojke zatipala bulico. Zdravniki so jo, kljub poznavanju družinske anamneze (pred šestimi leti je za agresivnim rakom jajčnikov umrla njena mami, stara 49 let) večkrat odslovili, češ da jo preveč skrbi. Po več mesecih obiskov se je potrdila Tanjina slutnja, bil je rak, ki se je do dne, ko so jo le vzeli resno, že razširil.

Ker je bilo za operacijo prepozno, je morala Tanja najprej opraviti s kemoterapijami. Te je prestala junaško. Bila je zelo močna, pogumna in odločna, da v tej bitki zmaga. Kemoterapije so bile uspešne, bula je izginila. V načrt zdravljenja je sodila skorajšnja dvojna mastektomija – popolna odstranitev obeh dojk, vratne bezgavke pa bi specialisti obsevali. Kazalo je, da so na dobri poti.

banner-teal

Nato je sledil nov udarec. Zaradi močnih glavobolov je Tanjo mož Jože peljal na dodaten pregled v Ljubljano. Sledile so hospitalizacija in nove preiskave. In nov šok. Izvidi so bili porazni. Rak se je razširil v glavo, v možgansko ovojnico. Čeprav se je Tanja pogumno in krčevito borila, v tem boju ni imela pravih možnosti. Bilo je prepozno. Bilo je premočno za njeno krhko telesce. In tako je Tanja 2. aprila za večno zaspala.

Čeprav je žal nič več ne bo obudilo iz globokega spanca, pa lahko družinici, ki je v tako kratkem času toliko izgubila pomagamo, da bo vsak naslednji dan lepši in lažji. Da se mlademu očku ne bo treba spraševati kako bo plačal položnice in kredit za hiško v Migojnicah, ki sta jo s Tanjo kupila novembra lani.

LEA KOMERIČKI
Foto: osebni arhiv

Celotno zgodbo lahko preberete v Novem Tedniku.

Družini Jerman lahko pomagate tudi vi!
V podporo družini bo v nedeljo 08.05.2016 ob 16. uri v dvorani KUD Svoboda Griže dobrodelni koncert. Vstopnine ne bo, pobirali se bodo prostovoljni prispevki. Donacije pa lahko nakažete na račun SI56 6100 0001 3488 294 (Delavska hranilnica), s pripisom »DONACIJA ZA DRUŽINO JERMAN«

Sredstva za Tanjo Jerman se zbirajo tudi na računu Europe Donne, Zaloška cesta 5, Ljubljana, in sicer: SI56 0201 1005 1154 225 / LJBASI2X referenca SI00 16, koda namena vplačila je CHAR, referenca plačnika pa SI99. Namen vplačila: Za TANJO JERMAN.