Zaradi del možni zastoji tudi do sredine poletja

14:07

V naslednjih mesecih družba DARS načrtuje kar nekaj del na štajerskem avtocestnem odseku. Na območju Vranskega sta predvideni preureditev ploščadi po odstranitvi cestninske postaje in obnova vozišča. Na Vranskem dela že izvajajo in bodo potekala do konca julija, na Tepanjah pa bodo dela trajala od 1. junija do sredine julija.

Po odstranitvi čelne cestninske postaje Vransko bodo preuredili to območje hkrati z načrtovano trimesečno obnovo dela odseka med Vranskim in Šentrupertom. Tam bodo obnovili štiri kilometre avtoceste, in sicer na obeh smernih voziščih – proti Celju in proti Ljubljani. Pogodba z izvajalcem je bila sklenjena sredi novembra lani. Izvajalec del obnove vozišča bo Pomgrad, pogodbena vrednost znaša več kot devet milijonov evrov. Med deli bodo prometni režim na avtocesti nekoliko spremenili, zato je pričakovati kar nekaj zastojev tudi v poletnih mesecih. Dela bodo namreč v celoti zaključena predvidoma konec julija letos.

Cestninska postaja Vransko

Odstranjevanje cestninskih postaj je bilo načrtovano že lani, vendar je Državna revizijska komisija ugodila zahtevku za revizijo in Darsovo odločitev o oddaji javnega naročila razveljavila. Ta dela pomenijo odstranitev čelnih cestninskih postaj Vransko, Tepanje in Slovenske Konjice, vključno s celovito obnovo vozišča.

SŠol

Foto: SHERPA

Deli