Zaslišanje izvedencev za zaprtimi vrati

11:25

Na zatožno klop celjskega okrožnega sodišča je danes ponovno sedel Jaka Ulčnik iz Bistrice ob Sotli. Ulčnik zaradi umora brata in poskusa umora njegovega dekleta že prestaja 30-letno zaporno kazen, zdaj pa mu sodijo za umor, ki naj bi ga zagrešil v kraju Vitina v Bosni in Hercegovini, kjer naj bi ustrelil 38-letnega moškega. 

Danes sta bila na sodišče vabljena dva psihiatrična izvedenca, in sicer Tristan Rigler in Martina Žmuc Tomori. Toda sodišče je ugodilo predlogu Ulčnikove obrambe, da v času zaslišanja izključi javnost, čemur ni nasprotovalo niti tožilstvo. Razlog je predvsem dejstvo, da sta izvedenca v razlagi svojega mnenja o Ulčniku govorila tudi o njegovi osebnosti in bolezenskem stanju.

Sojenje Jaka Ulčniku- 7.9.2017 poslana na NT

Naj spomnimo, da so izvedenci v primeru sojenja za umor brata in poskusa umora njegovega dekleta marca leta 2005 sprva ocenili, da je bil v času umora v Sloveniji storilec prišteven. To je bil tudi ključen razlog za tako visoko dosojeno kazen. Kakšno mnenje sta izvedenca podala danes, v drugem postopku, pa zaradi izključitve javnosti zaenkrat še ni znano. Se je pa umor v Bosni in Hercegovini zgodil tri mesece pred umorom v Sloveniji, zato je tudi vprašanje, ali bodo mnenja med seboj zelo različna.

SŠol

Foto: SHERPA

Deli