Zasuk v primeru Tekačevo: bo štirikratni umor ostal nepojasnjen?

13:56

Primer štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997, za katerega je glavni osumljenec Kristijan Kamenik, zna ostati brez sodnega epiloga. Kot poroča današnji Večer, je celjsko sodišče iz kazenskega spisa izločilo ključno odredbo o hišni preiskavi pri Kristijanu Kameniku. V tej preiskavi so namreč Kameniku zasegli športne copate, ki so tudi kronski dokaz tožilstva in ključna povezava Kamenika s prizoriščem zločina.

Tožilstvo naj bi že napovedalo pritožbo na takšno odločitev sodišča, kar pomeni, da poteza sodišča še ni zaprla primera Tekačevo v smislu, da se glavnemu osumljencu in hkrati obtožencu ne bo vnaprej sodilo. Če pa bi višje sodišče podprlo odločitev okrožnega sodišča, bi to pomenilo, da Kameniku – kot obtoženemu – krivde najverjetneje nikoli ne bi dokazali.

kristijan_kamenik_sodišče_gr_r (3)
Foto: GrupA

Naj spomnimo, da so v Tekačevem pod streli umrli Frančiška in Štefan Poharc ter njuni podnajemnici Helena in Viktorija Krošlin.

Kamenik sicer ni bil edini osumljeni, vendar drugega storilca kriminalisti do danes niso izsledili. Okrožno sodišče je Kamenika že obsodilo na 20 let zapora zaradi dveh umorov, a je nato pred leti višje sodišče sodbo spremenilo in ga obsodilo za umore vseh štirih oseb. Ta sodba je nato padla na vrhovnem sodišču. Nato so mu začeli soditi znova, vendar se sodni postopek do danes ni končal.

narocite-nt

Deli