Zdaj je pomembna tudi nega kože

13:58

Samo še nekaj delavnic in skupinskih vadb, nato pa se bo akcija Shujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje počasi končala. Konec akcije seveda še zdaleč ne pomeni konec zdravega načina življenja naših udeležencev. Zdravje bodo morali še naprej krepiti in stremeti k svojemu cilju. Do zdaj je celotna skupina shujšala že za 145,5 kilograma.

V torek je bilo morda nekaj slabe volje, ker je tehtnica Tanita pri nekaterih pokazala celo nekaj dekagramov več in ne manj. A koordinatorka akcije Tatjana Škornik Tovornik miri in tolaži. »V bistvu je to povsem normalno, da se upadanje kilogramov vmes nekoliko ustavi. Zakaj? Ker udeleženci hkrati pridobivajo mišično maso. Rezultati posameznikov namreč kažejo, da se maščoba topi, narašča pa mišična masa, saj so mišice zdaj zaradi vadbe težje. Postave se jim lepo oblikujejo in zato zdaj ne smejo obupati.«

Ob tem, ko se akcija bliža h koncu in vsi na telesu že opazijo spremembe, je pomembna tudi nega kože. Izguba kilogramov se namreč pozna na ‘viseči’ koži. »Zato bi jim med drugim priporočala, da se po tuširanju ne obrišejo z brisačo popolnoma, da se namažejo s kakšnimi kremicami, saj bo tako koža bolj elastična. Na prožnost in večjo obnovljivost kože pa dobro učinkujejo tudi masažice. Koža je zatem bolj napeta,« pravi Rada Travner, vodja kozmetičnega salona iz Top Fita. Dodaja, da so ljudje tudi na splošno vedno bolj osveščeni in vedno bolj skrbijo za nego svojega telesa. »A ni dovolj samo to. Pomembna je celovitost. Torej poleg nege tudi gibanje in pravilna prehrana.«

Poleg vsega naštetega udeležencem akcije priporoča še tako imenovani carbo tretma oziroma ogljikovo kopel. Ta vzpostavlja izboljšanje cirkulacije brez mehanskega in umetnega stiskanja tkiva. Na povsem neboleč in naraven način sproži mikrocirkulacijo. Je anticelulitni tretma, ki ga lahko uporabljajo tudi ljudje z razširjenimi venami in kapilarami. Izboljša elastičnost in teksturo kože, zato je ogljikova kopel zanimiva predvsem za tiste, ki hujšajo.

Naslednji teden je predvidena delavnica, na kateri bo skupina spoznavala osnove nordijske hoje, ki jo bo tudi preizkusila.

SŠol

Foto: GrupA