Združila sta moči za dobrodelnost

11:01

Do 17. ure lahko danes v Prešernovi ulici v Celju in na Hudinji pri mestni čertri sodelujete v dveh dobrodelnih akcijah. Svoje moči sta namreč združila dva prostovoljca, ki sta zasnovala dobrodelni akciji.

Dijak Gimnazije Celje – Center Kristjan Veber je že lani zbiral za otroško varno hišo Palčico, letos pa zbira pomoč za otroke, ki so našli zavetje v Mali hiši na Pilštanju. Peter Verblač pa je v Celju nedavno zasnoval akcijo Iz omare na ulico in želi na ta način pomagati vsem tistim, ki si ne morejo kupiti novih kosov oblačil in obutve. In kaj vse je mogoče danes poleg oblačil še oddati? Kristjan Veber:

Na obeh mestih zbiranja pomoči bodo darove prevzeli prostovoljci, ki so jim v Mestni četrti Hudinja zagotovili topel prostor in okrepčilo. Po nedavnem nesporazumu z vodstvom mestne četrti zaradi postavitve stojala za zbiranje oblačil je namreč prišlo do dogovora med glavnimi akterji in je taka poteza vsekakor vredna pohvale.

Sicer pa lahko Mali hiši pomagate tudi v naslednjih dneh tako, da izdelke, ki jih želite podariti, prinesete na Gimnazijo Celje – Center ali pošljete paket po pošti. Akcijo bodo zaključili 18. decembra.

TC, foto: osebni arhiv Kristjana Vebra

mala hisaKristjan Veber z Ado Požeg in s Simono Simon iz Male hiše

narocite-nt

Deli