Železna poroka na Svetem Štefanu

12:42

Pred kratkim je minilo 65 let, odkar sta v Žetalah stopila na skupno življenjsko pot Terezija in Ignac Mohorko.

za bralce poročevalce

Pot ju je zanesla v vasico Lekmarje na Svetem Štefanu. Tam sta si ustvarila dom in družino, v kateri so se rodili trije otroci. Nacek, kot ga kličemo, je do upokojitve odhajal na delo v Celje, medtem ko je Trezika skrbela za dom in družino.

Če se dva ljubita in spoštujeta, če želita, da razumevanje in ljubezen ostaneta do konca dni, si morata zaupati in hoditi po isti poti z istimi cilji vse življenje. Danes je Terezija pri 89 letih še čila in nasmejana, ob nedeljah rada prihaja peš k sveti maši v župnijsko cerkev. Ignac je star 93 let in že bolj slabega zdravja. Vesel je vsakega obiska, rad še zaigra na svojo harmoniko, skupaj s Terezijo pa se vsako leto rad udeleži tudi srečanja starejših, ki ga pripravi RK Sveti Štefan. Zanju lepo skrbi hči Marija z družino, ki je ostala doma. Najbolj sta srečna, ko se v domači hiši zberejo vsi otroci, vnuki in pravnuki.

Zagotovo ni lepšega na svetu, kot da se dva tudi na starost ljubita in spoštujeta. To sta si Ignac in Terezija Mohorko obljubila v cerkvi sv. Štefana ob navzočnosti vseh domačih. Po 65 letih skupnega življenja sta obnovila zaobljube pred gospodom župnikom Janezom Neradom, njuni priči sta bila vnuka Katja in Robi.

Vsi jima želimo zdravja in da bi se čez pet let spet srečali na diamantni poroki.

DARINKA UŽMAH

Deli