Življenje vam bomo spremenili na bolje

13:42

35_NT.indd

V Novem tedniku objavljamo kupon za sodelovanje v novem projektu Akademija zdravega življenja. Po enoletnem premoru smo se odločili akcijo Shujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje osvežiti, obogatiti in dodati pomembne novosti. Nov projekt bomo izvedli skupaj z Razvojnim centrom informacijsko-komunikacijskih tehnologij Savinja Žalec. Njegova ekipa 24alife je partnerka svetovno znane Mayo klinike, ki je sinonim za sodobno medicino in psihologijo.

Na podlagi smernic Mayo klinike so številne svetovno znane osebnosti zdravile svojo debelost in spremenile način življenja.

V slovenski ekipi 24alife so vrhunski strokovnjaki, ki sodelujejo tudi s slovenskimi športniki, dobitniki olimpijskih medalj.

V našem skupnem projektu bodo življenja spremenili tudi vam! Gre za izjemno priložnost, da se nam pridružite in prijavite s kuponom, saj takšnega medijskega projekta v Sloveniji še ni bilo!

Projekt, ki vam ga tokrat podrobno predstavljamo v tiskani izdaji Novega tednika, kjer je objavljen tudi kupon za prijavo, je zaenkrat edinstven celo v tem delu Evrope!

35_NT.indd

Do konca decembra bomo zbirali prijave.

Januarja bomo skupaj z ekipo 24alife, v kateri so trenutno najbolj priznani strokovnjaki s področja medicine, psihologije, prehrane in športa, izbrali 15 bralcev in bralk, ki bodo svojo telesno preobrazbo začeli spreminjati februarja.

Do konca aprila, ko bo projekt končan, vas bomo v časopisu redno obveščali o njihovem uspehu. Zaradi celostne obravnave vsakega posebej namreč neuspeha ne bo. To vam obljubljamo.

24alife deluje po principu štirih ključnih stebrov spremembe življenjskega sloga, to so prehrana, šport, medicina in psihologija. V preobrazbi, ki vam jo ponujamo, pa je glavno vodilo psihologija, čeprav bo v njej veliko delavnic in aktivnosti z ostalih področij.

scale-403585_960_720

»Psihologija da informacijo, kaj je zdrav način življenja in kako takšno informacijo ozavestiti. Povratniki, torej tisti, ki so kdaj že izgubili težo, nato pa so jo znova pridobili, načeloma nimajo težav z motivacijo, težava je, ker niso usvojili navad, s katerimi bi zdrav življenjski slog obdržali. In tu glavno vlogo prevzame psihologija,« pravi psiholog Iztok Žilavec, ki je spremljal tudi delo športnikov, ki so dobitniki olimpijskih medalj.

Iztok Zilavec
Psiholog Iztok Žilavec, član ekipe 24alife, bo prijavljenim pomagal pri doseganju svoje preobrazbe. Foto: GrupA

Razlog za debelost je le v nizkem odstotku bolezensko stanje. V največjem odstotku je za povečano težo kriv stres in nezaveden beg k hrani. »Zaradi hitenja, tempa in občutka, da nam stvari enostavno ›uhajajo‹ z rok tako na službenem kot družinskem področju. Človek se počuti praznega, izčrpanega, poseže po nezdravi hrani, ki vzbudi hormone ugodja,« pravi Žilavec. Čas je, da to skupaj spremenimo. 

Kuponi za prijavo v Akademijo zdravega življenja bodo do konca decembra objavljeni v tiskani izdaji Novega tednika.

Deli