Življenjsko ogroženim bodo pomagali tudi gasilci

20:35

V Mestni občini Velenje bo v začetku marca na terenu zaživel sistem prvih posredovalcev. 106 za to usposobljenih gasilcev iz tamkajšnjih prostovoljnih gasilskih društev bo po novem pomagalo osebam v življenjski nevarnosti.

Pri tem ne bodo nadomestili ekip nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Velenje, ampak bodo le njihova podpora. Prednost gasilcev je namreč ta, da so gasilska društva razpršena po vsej občini, njihov dostopni čas pa je s tem lahko veliko krajši, kar je, kot je pojasnil reševalce nujne medicinske pomoči Matjaž Andrejc, ključnega pomena. Matjaž Andrejc:

Poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek ob tem dodaja, da bodo gasilci do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči na pomoč lahko priskočili kar sami. Boris Brinovšek:

 

Strokovnega direktorja Zdravstvenega doma Velenje zdravnika Andreja Lesjaka veseli, da je projekt prvih posredovalcev stekel s tako hitro in da so gasilci svojo novo nalogo vzeli zelo resno. Andrej Lesjak:

Mestna občina Velenje je vzporedno z izobraževanji gasilcev, ki bodo svoje znanje obnavljali enkrat letno, dopolnila tudi mrežo defibrilatorjev in ostale opreme za posredovanje ob urgentnih zdravstvenih stanjih. Sedem novih defibrilatorjev bo nameščenih na gasilskih domovih. Skupaj z njimi jih bo v velenjski občini po novem že okrog 40.

IMG_20180112_120343

ŠO

narocite-nt

Deli