Zlata Vrečarjeva

10:54

T zlata vrecarZ obreda zlate poroke Draga in Jožice Vrečar

Na praznik dneva samostojnosti in enotnosti sta 50 let skupnega življenja – zlato poroko – praznovala 72-letni Drago in 71-letna Jožica Vrečar iz Ločice ob Savinji. Civilni obred je bil na gradu Komenda. Opravil ga je župan Jože Kužnik. Cerkveni obred pa je v polzelski župnijski cerkvi sv. Marjete opravil domači župnik Jože Kovačec. Moški pevski zbor, ki ga vodi Mija Novak, je dodal obredu zlatoporočne maše še slovesnejši ton.
Drago in Jožica Vrečar sta se spoznala na tomboli v Velenju junija leta 1965 in se isto leto na silvestrovo poročila. Ker je bila doma pri Dragu manjša kmetija, ki ni imela kruha za oba, sta se zaposlila – Drago v Pohištveni industriji Lik Savinja v Šempetru in Jožica v tovarni nogavic na Polzeli. V zakonu so se jima rodili hčeri Milena in Marija ter sin Branko. V teh petdesetih letih se je družina povečala za tri vnuke in eno pravnukinjo. Že več let sta upokojena, Drago se je upokojil leta 2001, Jožica pa z dokupom let tri leta prej. Na jesen življenja še vedno obdelujeta kmetijo, pomaga pa jim sin Branko. Glavna dejavnost je vzreja bikov.
Poleg kmetovanja ima Drago za konjiček ribarjenje, gospodar Ribiške družine Šempeter je že 38 let, rad pa zahaja tudi v gozd nabirat gobe. Jožica skrbi za gospodinjska dela, a tudi v hlevu večkrat pomaga možu.
Po cerkvenem obredu so praznovali v bližnji gostilni, zaključili pa so doma pri Prenkovih, kot se reče po domače, pozno zvečer. V tem času se je nabralo obilo čestitk in lepih želja na račun zdravja, veselja, sreče …
TT

Deli