»Zlati« voznik z zlato medaljo

Janezu Beleju košarkarska reprezentanca pripravila veliko presenečenje

9:34

Ko se je naša zlata košarkarska reprezentanca v lanski pozni jeseni znova zbrala na pripravah za nov ciklus tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019, je Janez Belej, voznik reprezentančnega avtobusa, pričakoval še eno bolj ali manj rutinsko delovno srečanje.

Janez Belej, šofer košarkaške reprezentance in Matej Likar
Janez Belej, voznik košarkaške reprezentance in Matej Likar, direktor reprezentance.

Takšnih je izkušeni voznik iz Zlateč pri Novi Cerkvi, zaposlen pri Izletniku Celje, vajen že vse od leta 2013, odkar prevaža naše reprezentante na treninge in tekme. A tokratno je bilo nekaj zares posebnega: vodstvo košarkarske reprezentance mu je pred začetkom treningov izročilo zlata medaljo z lanske evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija prvič v zgodovini postala evropski prvak.

»Seveda nisem vedel, da bom dobil medaljo, to je bilo res veliko presenečenje, zagotovo eno največjih v mojem življenju. Za pol ure sem ostal brez besed, čisto iz sebe. Tako da je bilo že kolegom čudno, zakaj sem kar tiho«, se je v smehu velikega »pozitivnega šoka« spominil Janez Belej. »Ob tej priložnosti bi se rad še enkrat zahvalil košarkarski zvezi za to nepozabno gesto, igralcem in vodstvu reprezentance, ki so z naslovom evropskega prvaka za Slovenijo največ, kar lahko naredijo«, je znova vidno ganjen dodal Janez Belej.

Več v tiskani izdaji Novega tednika.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

narocite-nt

Deli