Zmagovalci tekmovanja Tuševa zvezdica

10:24

Vseslovensko kulinarično tekmovanje Tuševa zvezdica ima nove zmagovalce, ki so se pomerili v pripravi in predstavitvi lokalne kulinarične zgodbe ter regijsko obarvane restavracijske sladice, kjer so se najbolje odrezali mladi kuharji, natakarji in turistični vodniki iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.
Drugo mesto so osvojili študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Tuševa zvezdica je v petih letih prerasla v izjemno odmeven vseslovenski projekt pod strokovnim vodstvom Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Tako mlade in njihovo izjemno kreativnost predstavlja širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke ter jih spodbujajo pri prvih korakih v poklicni svet.
Letošnje, že 5. tekmovanje za Tuševo zvezdico se je začelo s predtekmovanji januarja v Celju, februarja v Mariboru in marca v Ljubljani. Na njih je sodelovalo 18 ekip srednjih in višjih šol za gostinstvo in turizem Slovenije. V finale se je uvrstilo sedem ekip dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem iz Ljubljane, Celja, Novega mesta, Radovljice, Radencev. V finale so se uvrstili tudi študenti Višje gostinske šole Maribor. V ekipah so bili kuhar, pomočnika kuharja, natakar in turistični vodnik. V superfinale sta se uvrstili ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje ter Višje gostinske šole Maribor, ki sta se ponovno pomerili v regionalno obarvani kulinariki in pripravi restavracijske sladice. Strokovno komisijo Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije in priznane slovenske kulinarične strokovnjake pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika društva, so najbolj navdušili dijaki iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.
Zmagovalna ekipa bo lahko svoje kulinarično znanje s prejeto nagrado še nadgradila, saj je prejela tedensko strokovno usposabljanje v eni od uveljavljenih kulinaričnih destinacij. Ekipo so sestavljali Nejc Sovič, natakar, David Volavšek, kuhar, Žiga Rakun, kuhar pomočnik, Marko Stoklas, turistični vodnik, Kristjan Klančnik, mentor strežbe, Nataša Kamerički, mentorica kuharstva, in Janez Turnšek, mentor turizma.

AM

Zmagovalci Tuseve zvezdice ekipa Srednje gostinske in turisticne sole CE