Značilnosti, ki jih mora imeti odličen šef

7:38

Nadrejeni so največkrat glavni razlog, da delavci ostanejo v podjetju ali se poslovijo iz njega. Nadrejeni so jedro, ki združuje zaposlene v organizaciji, in če je to uničeno, bodo zaposleni prej ali slej odšli.

zaposlovanje-08-11-2018Postavljajo pričakovanja
Odličen šef se usede s svojim zaposlenim že na začetku in izbira prednostne naloge, ki jih ima prišlek. Razpravljata o zahtevnosti dela in o pričakovanjih, ki jih imata.
Ni treba, da svojemu nadrejenemu razlagate, na kakšen način opravljate svoje delo. Dovolj je, da mu poveste, kaj ste dosegli in kakšne rezultate lahko opazi. Dovolite mu, da si o podrobnostih ustvari sam svojo sliko. Pričakovanja enega in drugega naj bodo zapisana, ne pozabite na časovni rok posameznega.

So mentorji
Šefi, ki si jih vsi želijo imeti, prevzemajo vlogo vodje in mentorja. So tisti, ki izobražujejo in opogumljajo druge ter jim predstavljajo pravi vzor. Ne sklepajo, da njihovi zaposleni vedo, kaj točno morajo narediti. A zavedajo se, da jim ne smejo in ne morejo vsega položiti pod nos. Uberejo pravo ravnovesje med enim in drugim – med prevelikim nadzorom in anarhijo. So na voljo takrat, ko jih zaposleni potrebujejo, a jih ne skušajo zasenčiti.
Svoje zaposlene spodbujajo, da se morajo otresti strahu pred napakami, saj se bodo te pojavljale neprestano. Podpirati morajo učenje iz njih in dajati vedno nove priložnosti za razvoj ter preseganje meja zaposlenih. Zaposlenim dajejo občutek, da s svojim delom in z rezultati pozitivno in enako pomembno vplivajo na podjetje kot oni. Popolni šefi delovno okolje gradijo na integriteti, zaupanju, spoštovanju … Radi imajo povratne informacije, inovacije, kreativnost.

Dajejo povratno informacijo
Nekateri nadrejeni čakajo do zadnjega dne, da podajo povratno informacijo, a takrat je lahko že prepozno. Redna povratna informacija lahko reši tako zaposlenega kot podjetje in tega se odlični šefi zavedajo. Znajo ustvariti vzdušje, kjer takšne informacije niso sprejete kot negativne, temveč kot nasveti za izboljšave. Zaposleni se ob odličnem šefu počutijo cenjeno. Nič ne deluje bolje kot pozitivna spodbuda in tega se odlični šefi zavedajo. Pohvala zaradi dobrega dela privede do novega odlično dokončanega opravila, zato odlični šefi ne varčujejo s pohvalami, ko so te na mestu.

Poznajo svoje zaposlene
Odlični šefi se ustavijo in pozdravijo. Svojim zaposlenim dovolijo priti blizu ne glede na to, kaj v tistem trenutku počnejo.
Učinkoviti nadrejeni se zanimajo za zasebno življenje zaposlenega. Vedo, katera je njihova najljubša nogometna ekipa, koliko so stari njihovi otroci in na kakšen način se vozijo v službo. Nadrejeni, ki razumejo življenje svojih podrejenih, tudi bolje razumejo njihov način dela. Odlični šefi opazujejo svoje zaposlene in točno vedo, v čem blestijo. Spodbujajo njihove interese in spretnosti, dajejo jim občutek, da so cenjeni. Res je, da imajo nekateri šefi preprosto prirojeno žilico za vse zgoraj omenjeno, a motiviranja in navduševanja se lahko tudi priučijo. Priučeno vedenje lahko vodi do uspeha, le razviti je treba tudi te sposobnosti.

MojeDelo.com

narocite-nt

Deli