Znova možnost močnejših neviht, toča ni izključena

12:09

Po vsej Sloveniji bodo lahko popoldne in zvečer nastale močnejše nevihte, ob prehodu vremenske fronte v noči na četrtek pa krajevni nalivi in močnejši sunki vetra. Izključena ni niti toča.

Agencija za okolje (Arso) je za zahod države izdala opozorilo za pripravljenost oziroma t. i. oranžni alarm. Na vzhodu bo sprva precej jasno, drugod bo spremenljivo oblačno.
arso
Krajevne padavine, deloma nevihte, se bodo začele najprej pojavljati na zahodu in se bodo krepile ter postopno širile proti vzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na vzhodu do 33 stopinj.

V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Več sonca bo na vzhodu. Jugozahodni veter se bo še okrepil.

V petek bodo predvsem na zahodu še občasno padavine, drugod pa bo še precej sončno. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. V noči na soboto bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo in v soboto čez dan postopno ponehal.

Celje popoldne zajelo neurje

Okoli 14.00 je območje Celja zajelo hudo neurje z močnim vetrom in nalivi. Posredovali so gasilci PGE Celje, PGD Škofja vas in Trnovlje, ki so odstranili več dreves s cest, s folijo prekrili štiri stanovanjske objekte in eno gospodarsko poslopje in odstranili odtrgan reklamni pano, ki je ogrožal promet na regionalni cesti na Kidričevi ulici. Gasilci PGD Trnovlje še odpravljajo posledice neurja.

Brez elektrike del Celja

V Obrtni ulici v Celju se je med današnjim neurjem podrlo veliko drevo in pri tem potrgalo električne vodnike. Brez elektrike je ostalo več objektov. Delavci Elektra Celje so na terenu, vendar v Elektru Celje še ne morejo napovedati, kdaj bodo posledice odpravljene.

19578858_833579530130984_1442292861_o
Foto: MRL

Preberite še:
Kako ravnati, ko nas na poti ujame toča?

Deli