Župan Velenja se je zahvalil podjetnikom

11:50

VELENJE – Župan Bojan Kontič je v Podjetniškem centru Standard gostil podjetnike, gospodarstvenike in obrtnike ter se jim zahvalili za njihovo uspešno delo in prispevek k razvoju mesta. Poudaril je, da lokalna skupnost nima veliko vzvodov, s katerimi bi podjetnikom pomagala do zastavljenih ciljev, a se trudi, da aktivno sodeluje.

kontič
Podjetniki na obisku pri velenjskem županu. (Foto: Matej Bor)

V Velenju že dolga leta spodbujajo podjetništvo. Tako so pred leti ustanovili podjetniški center Rudarski dom, kjer so prostore namenili mladim podjetnikom. Kasneje so v občini pripravili razpise za spodbujanje novih delovnih mest, hkrati so subvencionirali najemnino za prostore v središču mesta. Lani so kljub nekaterim nasprotnikom, da Velenje ni Silicijeva dolina, odprli Saša inkubator. »S pomočjo 1,3 milijona evrov evropskih sredstev in dodatnih 400 tisoč evrov iz proračuna občine, smo naredili prostor za zorenje novih idej in delovnih mest,« je povedal župan Velenja Bojan Kontič.

Direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Franci Kotnik je poudaril, da ima občina posluh za spodbujanje podjetništva. »Investiranje v spodbujanje podjetništva je izjemno pomembno, kajti ta regija je v obdobju, odkar se je začela kriza, izgubila več kot šest tisoč delovnih mest. Če kje, potem jih lahko najhitreje na novo ustvari v sektorju podjetništva. Veliki gospodarski sistemi kratkoročno ne napovedujejo bistvenega posvečenja zaposlenosti, zato so te aktivnosti občine toliko bolj pomembne.«

V gospodarski zbornici poudarjajo pomen tretje razvojne osi ne samo za veliko gospodarstvo, ampak tudi za področje malega gospodarstva. Kotnik meni, da regija tudi zaradi slabe infrastrukture ni konkurenčna in privlačna za morebitne tuje vlagatelje. Velenjski župan je poudaril, da se lokalne skupnosti trudijo, da bi podjetjem nudile boljšo infrastrukturo. Prepričan je, da bodo še letos na ministrstvu za okolje sprejeli uredbo o umestitvi tretje razvojne osi v ta prostor in čez nekaj let posledično pripeljali nove investitorje.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli