10 let festivala Celje FOKUS

16:32

Festival Celje Fokus letos praznuje deset let in jedro festivala je fotografska delavnica. Namenjena je fotografom z različnim predznanjem, ki s pomočjo izkušenih mentorjev iz sveta fotografije iščejo ustvarjalni navdih in v objektiv zapišejo fotografske zgodbe. Ob fotografski delavnici bo pester spremljevalni program.

fokusMala
Na fotografiji od leve proti desni: Tadej Perčič (vodja projekta Celje FOKUS), Urša Premik (fotografinja) in Matija Plevnik (programski vodja Celja FOKUS). Avtor fotografije je Matic Gabriel.

Festival se bo začel naslednji teden, 4. julija, s prvo delavnico in s fotografskim ogledom mesta z Matijo Plevnikom. Fotografska delavnica Celje FOKUS je že ob nastanku za slovensko fotografsko družbo predstavljala korak naprej z vidika razvoja in odnosa do avtorske fotografije. Ves čas so namreč poleg osnov fotografiranja udeležence spodbujali k ustvarjanju fotografskih zgodb, serij fotografij, ki govorijo ta univerzalni jezik podob, pravi umetniški vodja festivala Celje fokus Matija Plevnik.

Poleg fotografske delavnice tudi letos pripravljajo vrsto spremljevalnih dogodkov. Zgodili se bodo štirje večji fotografski projekti. Matija Plevnik:

Festival se bo zaključil v soboto, 8. julija. Dopoldne se bodo lahko obiskovalci fotografirali s Camero Obscuro v Pelikanovem fotografskem ateljeju, zvečer pa bo v Celjskem mladinskem centru na ogled projekcija fotografij udeležencev Celje FOKUS.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli