15 let za pretok znanja med šolami in gospodarstvom

5:00

Pretok znanja med šolami in gospodarstvom je osnovno vodilo Medpodjetniškega izobraževalnega centra Velenje, ki danes obeležuje 15 let delovanja. V tem času so na ustanovi, ki deluje pod okriljem Šolskega centra Velenje, razvili številne projekte, ki jih ljudje že uporabljajo tako v Sloveniji kot čez mejo.

_L3U8493
Vodja Medodjetniškega izobraževalnega centra na Šolskem centru Velenje Darko Lihteneker.

Okoli 70 gospodarskih družb je leta 2000 dalo pobudo, da bi v Velenju nastal medpodjetniški izobraževalni center. Podjetja so si ga želela zato, da bi omogočil praktično izobraževanje za poklice, ki so še posebej iskani v Savinjsko šaleški regiji. Center ima več kot 6.000 kvadratnih metrov laboratorijev, specializiranih učilnic in prostorov za praktično izobraževanje. Kako pa skrbi za pretok znanja med šolami in gospodarstvom? “Imamo okoli 180 programov, ki so močno povezani z določenimi področji in znanji. Gre za področja strojništva, elektrotehnike, informatike. V vrhunsko opremljenih laboratorijih razvijamo tudi specialna znanja, kot so varjenje, pnevmatika, hidravlika, robotizacija, kulinarika,” pravi vodja te ustanove Darko Lihteneker. V dosedanjih 15 letih so sodelavci centra vodili številnih projekte ali pri njih sodelovali kot partnerji.

TS
Foto: ŠVC

2017_12_14_ERŠ-88
Medpodjetniški izobraževalni center Velenje ima na voljo več kot 6.000 kvadratnih metrov laboratorijev in specializiranih učilnic za razvijanje praktičnega znanja.