20 let Mladinskega centra Šmartno ob Paki

10:46

Mladinski center v letošnjem letu praznuje 20 let delovanja. Center, ki ga je občina ustanovila za spodbujanje dejavnega preživljanja prostega časa mladih, je poznan po organizaciji Poznopoletnega festivala in številnih drugih dogodkov in delavnic. Prvi v državi je mladim ponudil možnost prenočevanja oz. hostel, v prihodnje bo ob njem morda zrasel še kamp.

»Najbolj veseli smo, če mladi sami izrazijo kakšno pobudo. Rade volje jim gremo naproti in jim pomagamo pri uresničitvi njihovih idej,« pravi Urban Hrastnik, ki na šmarškem mladinskem centru skrbi za pripravo in usklajevanje programov in prireditev. Teh v občini prav po zaslugi centra ni malo. Ob koncu avgusta, pa tudi septembra in v začetku oktobra za pestro dogajanje skrbi že tradicionalni Poznopoletni festival. Center dobro sodeluje tudi z društvi v občini in s tamkajšnjo osnovno šolo.

Zadnja velika pridobitev mladinskega centra, ki ima svoj sedež v obnovljenih prostorih nekdanje pošte, je dvorana Marof.  Mladinski center je od nedavnega bogatejši še za nov prireditveni šotor in za ozvočenje. Oboje bo še olajšalo organizacijo nekaterih prireditev. Zaposleni v centru pa imajo tudi jasno začrtane cilje za prihodnost.

TS
Foto: MC Šmartno ob Paki

Več v tiskani izdaji Novega tednika.

Bobnarska delavnica
Utrinek z bobnarske delavnice.

Ustvarjalna delavnica GLINA
Delavnica ustvarjanja z glino.