20 let TIC-a Velenje

13:03

Turistično informativni center Velenje, v katerem tri osebe skrbijo za turistično promocijo mestna in občine, letos praznuje 20 let delovanja. Deluje pod okriljem Mestne občine Velenje, konec leta pa se bo z novim direktorjem združil z novoustanovljenim Zavodom za turizem Šaleške doline.

_mg_5964
TIC Velenje domuje v Vili Bianci. Foto: GrupA

TIC Velenje, ki domuje v prostorih Vile Bianca, bo danes odprl vrata vsem obiskovalcem. Zaposleni želijo na zabaven način prikazali, s čim se ukvarjajo in obiskovalcem razkriti skrite kotičke objekta. Predvsem se bodo zaposleni pohvalili z uspešnimi zaključenimi projekti. V letošnjem letu so z bronastim znakom uspešno zaključili proces ocenjevanja Slovenia Green destination. S tem se Velenje zavezuje, da bo razvijal trajnostni turizem, pravi vodja TIC-a Velenje Urška Gaberšek.

Število turistov iz leta v leto narašča, popularna je Velenjska plaža. Zaradi nje se je število enodnevnih obiskovalcev zelo povečalo. Po besedah Gaberškove so jih poleti našteli preko 66 tisoč.  Ker pa želijo turizem v tej dolini še nadgraditi, Mestna občina Velenje skupaj z obema občinama Šaleške doline ustanavlja Zavod za turizem Šaleške doline, katerega temeljno poslanstvo bo načrtni razvoj trajnostnega turizma, zagotavljanje novih raznovrstnih zmogljivosti in novih vsebin. Zaživel naj bi do konca tega leta skupaj z novo strategijo turističnega razvoja Šaleške doline. Svet zavoda je že postavljen. V teh dneh potekajo postopki izbire direktorja, o katerem bodo razpravljali svetniki na seji sveta občine Velenje 25. oktobra.

BGO