200 kilometrov do Triglava

8:07

Planinsko društvo Slivnica pri Celju letos praznuje trideset let in 12 najbolj zagrizenih članov se je odločilo, da tridesetletnico proslavijo na poseben način. Pes so jo krenili iz Gorici pri Slivnici proti Triglavu.

triglav3
Veselje ob prihodu domov. (Foto: Vid Palčnik)

 Tako še polni energije in pesmijo so včeraj popoldne v Gorico pri Slivnici prispeli slivniški planinci, ki so v petek zvečer po 200 prehojenih kilometrih in sedmih dneh osvojili Triglav. Prejšnjo vročo soboto so pot pričeli v Gorici, jo nadaljevali preko Šmohorja do Trojan, nato proti Radomljam do Škofje Loke, naprej do Ratitovca, Voj in na Triglav. A če bi pomislili, da je najhujši del vročina in strmina, pohodnik Janez Palčnik meni drugače.

 Kajti ko pride strmina, se planincem nasmehnejo noge, dodaja Manca Čujež.

 Večino časa je pohodnikom vreme dobro služilo, kot tudi telesna in psihična pripravljenost. Nekateri so dobili nekaj žuljev, ki so jih dobro oskrbeli. Vsi pa so si bili enotni včeraj popoldan, da bi 200 kilometrov še ponovili s tako dobro ekipo. S samo izvedbo poti, načrta je bil zadovoljen tudi pobudnik poti na Triglav Matej Planko, ki mu je bil osnovni namen akcije dosežen že pred začetkom poti in sicer

 O pohodu se bo po Gorici in Šentjurju še velikokrat govorilo, zagotovo pa še vsaj enkrat novembra, ko bodo slivniški planinci slovesno obeležili trideset obstaja društva.

 BGO

Deli