40 let Plesnega foruma Celje

14:18

V maju Plesni forum Celje praznuje svojo 40. obletnico uspešnega delovanja na področju sodobnega plesa, plesnega gledališča in kulturno umetniških prireditev. Ob tej slavnostni obletnici se bodo po mnogih letih zbrale različne generacije plesalcev, ki so svoje plesne poti začeli v Plesnem forumu Celje in kasneje svoje profesionalne poti nadaljevali večinoma v tujini.

plesni_forum_celje_predstava_NAG_sh_r _2615
Foto: SHERPA

Letos so pripravili štiri prireditve, ki so jih poimenovali Na krilih plesa. Danes bodo ob 19-ih 30 imeli prvo prireditev, ki so jo poimenovali Danes, umetniška vodja in ustanoviteljica Plesnega foruma Celje Goga Stefanović Erjavec

V soboto in nedeljo bosta naslednji dve prireditvi, zadnja slovesnost, četrta, pa bo 28. maja ter bo namenjena generaciji, ki se je profesionalno usmerila v ples. Po slavnostni prireditvi bo predstavitev monografije Štirideset, ki je rezultat dela nekdanjih plesalk.

Plesni forum Celje, ki je pred štiridesetimi leti postavil plesne temelje v knežjem mestu, danes kontinuirano skrbi za razvoj otrok in mladih plesalcev.

BGO

Deli