Želijo si krožišče

12:34

Krajani Malih Braslovč se že vrsto let na občino in državo obračajo s prošnjo po ureditvi zelo obremenjenega in nevarnega križišča v njihovem kraju. Gre za regionalno cesto, za katero je odgovorna država oziroma pristojna direkcija za infrastrukturo.

Ker je, kot vemo, denarja za urejanje cest vsako leto manj, so v Braslovčah vseskozi poslušali, da ni denarja, da pa je projekt uvrščen visoko na prednostni listi. A letos naj bi se zadeve le premaknile z mrtve točke. Župan Braslovč Branimir Strojanšek deli mnenje občank in občanov in trdi, da je na tem delu nujna gradnja krožišča. O tem so se že pred leti strinjali tudi na takratni direkciji za ceste, danes infrastrukturo. Do sedaj se je vselej zataknilo pri denarju. A kot kaže, bo država v tem letu vendarle našla potrebna sredstva in nevarno križišče uredila. Župan Branimir Strojanšek.

Večji del denarja za gradnjo bo priskrbela država, bo pa tudi občina morala primakniti svoj finančni delež. Tako je bilo z direkcijo dogovorjeno že v času prejšnjega župana, pojasnjuje Strojanšek.

Rok za izgradnjo je po pogodbi 180 dni, a je Strojanšek prepričan, da bi lahko krožišče ob ugodnih vremenskih razmerah končali tudi prej. Prav hitre gradnje si v občini želijo, saj je to križišče zelo obremenjeno.

LK, foto: TT