Želijo si krožišče

12:34

Krajani Malih Braslovč se že vrsto let na občino in državo obračajo s prošnjo po ureditvi zelo obremenjenega in nevarnega križišča v njihovem kraju. Gre za regionalno cesto, za katero je odgovorna država oziroma pristojna direkcija za infrastrukturo.

Ker je, kot vemo, denarja za urejanje cest vsako leto manj, so v Braslovčah vseskozi poslušali, da ni denarja, da pa je projekt uvrščen visoko na prednostni listi. A letos naj bi se zadeve le premaknile z mrtve točke. Župan Braslovč Branimir Strojanšek deli mnenje občank in občanov in trdi, da je na tem delu nujna gradnja krožišča. O tem so se že pred leti strinjali tudi na takratni direkciji za ceste, danes infrastrukturo. Do sedaj se je vselej zataknilo pri denarju. A kot kaže, bo država v tem letu vendarle našla potrebna sredstva in nevarno križišče uredila. Župan Branimir Strojanšek.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Večji del denarja za gradnjo bo priskrbela država, bo pa tudi občina morala primakniti svoj finančni delež. Tako je bilo z direkcijo dogovorjeno že v času prejšnjega župana, pojasnjuje Strojanšek.

Rok za izgradnjo je po pogodbi 180 dni, a je Strojanšek prepričan, da bi lahko krožišče ob ugodnih vremenskih razmerah končali tudi prej. Prav hitre gradnje si v občini želijo, saj je to križišče zelo obremenjeno.

LK, foto: TT