Igre v Riu spremlja od doma in navija

9:15

Uspeh slovenskih, lahko rečemo kar celjskih judoistk še vedno odmeva tako v Riu kot tudi doma. Med tistimi, ki so v teh dneh večere preživljali pred televizorjem in glasno navijali je tudi Petra Nareks, judoistka, ki je bila med kandidatkami za potnike v Rio, a ji je poškodba v zadnjem letu priprava na olimpijske igre porušila načrte. Petra nam je povedala, da spremlja nastope naših in to zelo čustveno.

Petra Nareks, dobitnica šestih odličij na evropskih prvenstvih, tudi udeleženka iger leta 2004 v Atenah je ob zadnjem uspehu klubskih kolegic in kolegov vnovič poudarila očem javnosti navadno skrito garanje in opozorila na človeka, ki stoji za vsemi uspehi slovenskega juda.

V Riu se je znava zelo dobro videlo veliko prijateljstvo med našimi tekmovalkami in tekmovalci – Tina Trstenjak je na primer po osvojenem zlatu napovedala, da bo slavje prestavljeno na dan, ko bodo z nastopi končali vsi njeni reprezentančni soborci.

Petra je spregovorila tudi o svoji poti v Rio, ki pa se je končala žal predčasno.

Ob tem pa Petra pravi, da čeprav se že uspešno usmerja v poslovne vode, ki so še vedno povezane z judom, tudi na tekmovalnih tatamijih še ni rekla zadnje besede.

LK, foto: SHERPA

petra-nareks
Petri Nareks se je nastop na letošnji olimpijskih igrah v Braziliji za las izognil. Čeprav je ostala doma, močno, glasno in čustveno navija za naše judoiste in tudi ostale športnike.
Deli