Agritech izpolnil pričakovanja stroke

Strokovni kmetijski in gozdarski sejem v Celje privabil obiskovalce iz vse Slovenije

14:55

Na Celjskem sejmu se je včeraj končal prvi sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech. Sejemska novost se je izkazala za izjemno uspešno kar je tudi dokaz, da je na slovenskem trgu dovolj prostora za strokoven kmetijski in gozdarski sejem.

Sejem kmetijske mehanizacije Agritech
Prvi strokoven sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije v Celju je obiskalo 20.700 ljudi. Pobudniki sejma, Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske tehnike, so z obiskom zadovoljni. Za prihodnji sejem že pripravljajo nekaj novosti in posodobitev.

Na Celjskem sejmu so minuli konec tedna prvič organizirali sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije, ki je požel ogromno zanimanja. Sejem so po zgledu iz tujine organizirali pred glavno kmetijsko sezono, ko kmetje načrtujejo nakup mehanizacije. »Če nam je bilo ob pobudah razstavljavcev jasno, da ima sejem potencial, je število obiskovalcev to dokončno potrdilo,« je ob zaprtju povedal izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec. Agritech je v petih dneh obiskalo kar 20.700 obiskovalcev. Glede na pozitivne odzive tako razstavljavcev kot obiskovalcev je Otorepec prepričan, da bo Agritech postal stalnica sejemske ponudbe.

Agritech je nastal na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske tehnike (ZKGT). Ti so, kot je potrdil njihov predstavnik Žiga Kršinar, s sejmom izjemno zadovoljni. »Z naše strani je sejem za prvič potekal nad pričakovanji. Zadovoljni smo z obiskom in izgledom sejma. Tukaj gredo zahvale vsem razstavljavcem, ki so se potrudili z ureditvijo svojih razstavnih prostorov. Prepričani smo, da je Slovenija dobila prvi tovrstni strokovni sejem, ki ga je nujno potrebovala. V prihodnje že vemo kaj lahko še izboljšamo, vendar smo za prvič s sejmom zelo zadovoljni.«

Na sejmu so se na 16.000 kvadratnih metrih pokritih površin, z več kot 200 blagovnimi znamkami, predstavili proizvajalci in uvozniki kmetijske in gozdarske mehanizacije. Poleg razstavnega programa je sejem vsak dan spremljalo obsejemsko dogajanje, rdeča nit predavanj in izobraževanj je bila varnost pri delu. Sodobna mehanizacija namreč predstavlja enega ključnih dejavnikov, ki lahko povečajo varnost pri obdelovanju zunanjih površin. Z digitalizacijo sveta se modernizira tudi svet gozdarjev ter kmetov in za konkurenčnost na trgu bo mehanizacija temu trendu morala slediti. Člani združenja so na sejmu predstavili tudi kadrovske štipendije, ki so jih razpisali za mlade serviserje in prodajalce kmetijske in gozdarske mehanizacije.

LKK, foto: SHERPA

Deli