Ambientalno ozvočenje letošnja novost prazničnega decembra

10:45

Mestna občina Celje že okrašuje mesto za praznični december. Slavnostni prižig praznične razsvetljave bo v soboto, 30. novembra, ob 17. uri.

Letošnja novost bo ambientalno ozvočenje na Glavnem trgu. Gre za prvo, testno fazo ozvočenja v starem mestnem jedru, ki bo stalno nameščeno in bo namenjeno vsem kasnejšim, različnih prireditvenim dogodkom. Dvajset zvočnikov bodo namestili na jeklene vrvi in s tem lokacije prireditvenih odrov povezali s centralo ozvočenja.

Na Celjski dom, ki ga lani zaradi energetske sanacije niso okrasili, bodo letos znova namestili dnevno in svetlečo krasitev. Na Krekovem trgu, pred Knežjim dvorcem, Pokrajinskim muzejem , pri fontani pri kinu Metropol, pri Marijinem znamenju na Glavnem trgu in na Starem gradu Celje bodo praznično vzdušje ustvarili z video projekcijami. Zvezdno nebo pa bo sijalo od Glavnega trga preko Stanetove do Lilekove ulice.

Prižig luči v Celju in božični sejem - 2.12.2018 poslana naCeljska občina bo za praznično krasitev mesta namenila približno 98 tisoč evrov. Mesto bo tudi letos okrašeno s smrekami, ki so jih podarili občani, medtem ko bodo otroci iz vrtcev, osnovnih ter srednjih šol izdelali lampijone, s katerimi bodo okrasili Savinjsko nabrežje. Božično-novoletna razsvetljava bo v Celju svetila do 6. januarja.

BA
Foto: arhiv NT&RC

Deli