Za mamo Ane Velenšek je bronasta medalja zlata

Novi tednik in Radio Celje na prizorišču sinočnjega slavja ob novi medalji celjskih judoistk

9:21

Navdušenje v knežjem mestu in seveda v celi Sloveniji ob novi olimpijski medalji celjskih judoistk, ki jo je sinoči z “anakondinim objemom” priborila Ana Velenšek, je nepopisno. 

Na prizorišču dogajanja, v tokratni celjski navijaški točki, v pizzeriji na Dečkovi cesti, sta slavje celjskih navijačev neposredno spremljala tudi naša ekipa.

Prisluhnite avdio prispevku , ki ga je pripravil Dean Šuster za današnja jutranja Poročila na Radiu Celje: 

 

Nemko uničila z “anakondinim objemom”

Ana Velenšek, judoistka celjskega Sankakuja, je v boju za bronasto medaljo na olimpijskih igrah v kategorij do 78 kg premagala Nemko Luise Malzahn in tako osvojila še tretje odličje za  Slovenijo na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Ob bronasti medalji Ane Velenšek je bila njena mama Marjeta navdušena.
Ob bronasti medalji Ane Velenšek je bila njena mama Marjeta presrečna in navdušena.

Za Nemko je bil usoden Anin izredno trd prijem, ki je že dobil svoje ime -“anakondin prijem”. Iz njega se nasprotnica ni mogla več izviti in je bila že dodobra “vijolična” v obraz,  zato prisiljena predati dvoboj. Ana sicer prevladovala ves čas dvoboja, Nemka pa je tudi dobila kazen zaradi neaktivnost.

V polfinalu za Ano premočna branilka naslova 

Ana Velenšek je morala pred tem v polfinalu priznati premoč branilki naslova iz Londona izpred štirih let, Američanki Kayli Harrison, ki je slovensko judoistko z vzvodom prisilila v predajo.

Judoistka Sankakuja v svoji prvi borbi, v osmini finala zelo tesno premagala Ukrajinko Viktorijo Turks, odločila je kazen prisojena Ukrajinki zaradi neaktivnega boja. V četrtfinalu pa je Velenškovo hitro opravila s Kubanko Yalennis Castillo, ki se je po močnem prijemu naše judoistke nemočno predala.

Posnetki slavja v Celju ob bronasti medalji Ane Velenšek
Posnetki slavja v Celju ob bronasti medalji Ane Velenšek

V Celju in v vsej državi  so navdušeno pozdravili in proslavili izjemen uspeh 25-letne judoistke iz Šmartnega v Rožni. Ta je še toliko večji, če upoštevamo, da se je Ana med pripravami na olimpijado poškodovala in da je bil njen nastop celo pod vprašajem.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli