Anini večeri že deset let polnijo prevorsko dogajanje

9:34

Ta veseli dan kulture je včeraj odprl vrata številnih kulturnih ustanov in ponudil veliko brezplačnih dogodkov. Eden izmed 320 je bil tudi na Prevorju v občini Šentjur, kjer je njihovo kulturno društvo obeležilo deset let neprekinjenih pogovornih prireditev povezanih v Anine večere.

anini večeri
Kulturno društvo Prevorje je prejelo pisno priznanje Zveze kulturnih društev Šentjur za neprekinjeno desetletno organizacijo Aninih večerov in za kulturni doprinos šentjurski občini. (Foto: N.M.)

Idejni oče Aninih večerov je pater dr. Karel Gržan, ki je pred desetimi leti podal idejo, da bi ta sklop dogodkov prebudil Prevorjane. V desetih letih so gostili široko paleto raznovrstnih gostov in se z njimi pogovarjali o različnih temah. Voditeljica in glavna organizatorka večerov je Marija Frece Perc, ki priznava, da ima veliko srečo z gosti, kot tudi z odličnim obiskom večerov.

Anini večeri so vedno tudi popestreni s kulturnim vložkom, z domačimi ali sosednjimi glasbenimi gosti. Velika posebnost in doprinos je vključenost domačinov, ki s svojim obiskom in pogostitvijo naredijo večere še prijetnejše, dodaja predsednica kulturnega društva Prevorje Dragica Vračun Hercog.

BGO

Deli