Bilbi v decembru

11:50

bilbi-decemberBILBI NAJAVLJA VIDEOSPOT ROMANCA V DVIGALU
in
BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT IZ DNEVNE SOBE

Ker je bilo leto 2018 za Bilbi leto sodelovanj in povezovanja, se je odločila, da bo tudi zaključek leta v tem slogu. Tokratni Božično novoletni koncert iz dnevne sobe je že tretji po vrsti in Bilbi je k sodelovanju povabila glasbene prijatelje, ki so zaznamovali njeno glasbeno leto. Z Bilbi bodo skupaj zaigrali skupina Leonart, Aleksandra Ilijevski,  Ana Bezjak, Simpatico, Mojca, Marko Grobler, Taja Božič, Marko Zaletelj, Sebastijan Duh, Luka H. Gaiser in Jože Zadravec. V četrtek, 20.12. ob 20h, si lahko premierno ogledate koncert na facebook strani Bilbi Music. Za tonsko produkcijo je poskrbel Simon Šprajcer, koncert je posnel Vid Hajnšek. Montažo in produkcijo je prevzela Bilbi.

ROMANCA V DVIGALU je aktualni Bilbi single iz albuma Šibke točke. Avtorja besedila in glasbe sta Bilbi in Gregor Stermecki, aranžma sta sooblikovala s kitaristom in producentom skladbe, Petrom Deklevo ter z bobnarjem Jožetom Zadravcem in basistom Luko H. Gaiserjem. Glasbeni gost je trobentač Tomaž Gajšt. Za mix skladbe je poskrbel Drago Popovič.

VIDEOSPOT

Bilbi je v sodelovanju s karizmatičnim slovenskim igralcem, Tarekom Rashidom, posnela videospot v slogu detektivske kriminalke in “Filma noir“, katerega karakterizirajo cinični junaki, mračna svetloba, drama,  spletke, prevare in strast. V zanimivem ambientu ptujske kavarne in Doma KULTure, MuziKafe, je tako nastal zametek Bilbi detektivke, ki kliče po nadaljevanju. Kaj je ušpičil poslovnež Tarek in kaj je odkrila agentka Bilbi? Kaj se dogaja v podzemlju najstarejšega slovenskega mesta? Znate igrati šah? Vsi odgovori bodo kmalu na dlani. Na spletu že na tretjo adventno nedeljo, 16.12.2018 na facebook strani Bilbi Music, televizijska premiera pa bo v sredo, 19.12.2018, v oddaji Dobro Jutro (RTV SLO 1). Videospot je posnel Vid Hajnšek, kot tehnični asistent je sodeloval Jure Tacer, montažo in produkcijo je prevzela Bilbi in Bilbi film.

KONCERTNI ODRI

Do konca leta lahko Bilbi doživite v živo akustično, v duetu z Gregorjem. V soboto, 22.12.2018, v Sveti Trojici, na božični torek, 25.12.2018 ob 19h, Na odru Vilinskega mesta v Mariboru in 27.12. 2018 kot gostjo na koncertu skupine Leonart na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

banner-ntrc-martinovanje

Deli