Bodo v Celju vnovič šteli glasove?

15:59

Na rezultate lokalnih volitev v knežjem mestu smo morali čakati najdlje v državi. Lahko pa se zgodi, da bo komisija glasove iz prve volilne enote šteti ponovno.

Levica, ki ji po trenutno znanih rezultatih pripadata dva predstavnika v mestnem svetu, je namreč na celjsko občinsko volilno komisijo naslovila prošnjo o ponovnem štetju glasov v prvi volilni enoti. Manjka jim namreč zgolj en glas, da bi imeli v mestnem svetu tri predstavnike. Kot je povedala kandidatka za županjo Mateja Žvižej, ki je v županski tekmi zasedla šesto mesto, uradne pritožbe še niso podali, saj so rezultati še neuradni. Ob tem je dejala, da so se za ta korak odločili, ker je pri štetju vselej posredi človeški faktor in ker se je motiti človeško, je prav, da se to preveri.
_MG_2794V Rogaški Slatini pa bodo morali zaradi zapleta z glasovnicami za občinski svet volitve na enem volišču ponoviti. Kot so pojasnili pri tamkajšnji občinski volilni komisiji, je do nepravilnosti prišlo na volišču v Spodnjem Negonju. Tamkajšnji odbor je glasovnice za občinski svet, ki so bile namenjene za volivce iz 2. volilne enote, delil tako volivcem 2. kot tudi 3. volilne enote. Tako je glasovnic zmanjkalo že ob 13. uri. Občinska volilna komisija je ocenila, da gre za nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, zato je glasovanje za občinski svet prekinila. Ponovne volitve za občinski svet za 2. in 3. volilno enoto na volišču, kjer se je zgodila nepravilnost, bodo tako v nedeljo, 2. decembra. Takrat bodo na volišča znova odšli tudi v občinah, kjer v prvem krogu še ni bilo zmagovalca županskih volitev.

LKK, foto: GrupA