Bolnišnica: “Datumi pregledov, določeni pred epidemijo, ne veljajo več!”

13:14

Znano je, da je celjska bolnišnica v začetku tega tedna začela z večanjem obsega nenujnih zdravstvenih storitev. V bolnišnico pa prihaja ogromno bolnikov, ki so imeli dogovorjene termine pregledov v teh dneh zastavljene že pred epidemijo. V bolnišnici zato znova opozarjajo, da ti termini ne veljajo več, ampak bodo bolnike na preglede klicali iz posameznih ambulant glede na novo pripravljene sezname čakalni vrst.

»V tem času smo javnost večkrat opozorili, da termini, ki so jih bolniki prejeli tako za prve kot za kontrolne (datumi na izvidih) specialistične in diagnostične preglede in operativne posege, ne veljajo. Povedali smo, da se pripravljajo novi seznami in da bodo bolniki, ki bodo storitev lahko opravili, pozvani. Kljub temu, se v teh dneh srečujemo z velikim številom bolnikov, ki v bolnišnico prihajajo na podlagi starih terminov. Teh pacientov ne moremo sprejeti v obravnavo,« pravijo v Splošni bolnišnici Celje.

BOLNCA STOLI

Hkrati opozarjajo, da naj ljudje, ki jih bodo klicali, na pregled pridejo v bolnišnico le 15 minut prej. Ker se mnogi tega ne držijo, se pred glavnim vhodom vijejo čakalne vrste, kar je glede na trenutne razmere in epidemije iz zdravstvenega stališča neprimerno. Zaradi protokola v čakalnicah namreč bolnike v bolnišnico spuščajo le 15 minut pred uro pregleda.

Iz bolnišnice so poslali tudi video posnetek z obrazložitvijo načina obravnave nenujnih bolnikov. Ogledati si ga lahko TUKAJ.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: FB SBC

Deli