Bolnišnici Topolšica nagrada za digitalno preobrazbo

10:39

Bolnišnica Topolšica je prejemnica nagrade Digitalna preobrazba leta, ki jo je prejela danes na konferenci CIO leta na Brdu pri Kranju, osrednjem srečanju vodstvenih kadrov na področju informacijskih tehnologij.

Bolnišnica Topolšica je na področju transformacije iz papirnatega v elektronski svet edinstvena v Sloveniji, pravijo podeljevalci nagrade. Kot prvi bolnišnici v državi jim je namreč uspel prehod iz zakoreninjenih postopkov, ki so temeljili na papirnati dokumentaciji, na digitalno obliko v vseh korakih pacientove zdravstvene obravnave. Neposredni učinki se odražajo predvsem v kakovosti storitev do pacientov, ki rešujejo številne temeljne probleme slovenskega zdravstva. Digitalizacija bolnišnice je neposredni pokazatelj, kako lahko sodobne tehnologije in prenovljeni digitalno podprti procesi spremenijo delovanje organizacije na bolje, so pojasnili.

image006Kot je ob prejemu nagrade dejal Marko Oberstar, ki je v bolnišnici odgovoren za informatiko, so s prehodom začeli proces digitalne preobrazbe delovanja, pri čemer želijo v ospredje postaviti bolnike, hkrati pa zaposlene razbremeniti pri opravljanju administrativnih postopkov.

Direktor Bolnišnice Topolšica Jurij Šorli je ob tem dodal, da je skrb zaimage004 bolnika v centru vseh aktivnosti bolnišnice. “Zagotavljanje dostopnosti in visoke stopnje odzivnosti je bilo eno od osnovnih vodil pri vzpostavljanju DMS rešitve. Nagrada nam pomeni predvsem potrditev, da smo na pravi poti, ki jo moramo nadgraditi in se še bolj približati bolniku. Hkrati je nagrada zahvala vsem zaposlenim za vložene napore pri implementaciji informacijske rešitve in spodbuda za nove podvige.«

AB

banner-ntrc-martinovanje

Deli