Braslovški ponos ima upravljavca

Dom kulture v Braslovčah z novim letom v upravljanje prevzel Zasebni zavod za izobraževanje, kulturo, šport in turizem 3 Jezera

15:50

S prvim januarjem je braslovški Dom kulture končno dobil tudi upravnika. Za vsebino bo naslednja tri leta skrbel zasebni Zavod za izobraževanje, kulturo, šport in turizem 3 Jezera, ki ga vodi Taja Steblovnik, tudi ustanoviteljica zasebnega vrtca Bambi. Na poleti objavljen razpis sta sicer prispeli dve vlogi, braslovški župan Branimir Strojanšek je pojasnil kaj je tehtnico nagnilo na stran izbranega zavoda.


Občina bo mesečno za najem prostorov prejela približno 1300 evrov. Vodja zavoda Taja Steblovnik je prepričana, da je končni dogovor, ki so ga izoblikovali dober.
Ob tem je poudarila, da celotnega programa zavoda niso oblikovali zgolj na podlagi z občino podpisane pogodbe o najemu Doma kulture, čeprav bo to seveda velika dodana vrednost.


Prvi projekt, ki ga je zavod kot upravljavec doma že uspešno izvedel, je bil na prvi dan novega leta. Ljubitelji plesa so se po dolgem času lahko v Braslovčah spet vrteli na novoletnem plesu.

LK

braslovče_kulturni_dom_otvoritev_gr_r (2)
Tako živahno in slavnostno je bilo v Braslovčah aprila 2015 ob otvoritvi Doma kulture. Trak je prerezal župan Branimir Strojanšek.
Deli