“Če smo že zaprti, lahko nekaj naredimo za tiste, ki garajo za obolele”

Vrhunski chefi in gostinci s Celjskega kuhali za obremenjene zdravstvene delavce

15:13

V prizadevanje za podporo zdravstvenim delavcem, ki v teh dneh nosijo največje breme spopadanja z epidemijo koronavirusa, so se vključili tudi vrhunski gostinci in kuharji s Celjskega. Miran Ojsteršek, lastnik restavracije Oštirka na celjski tržnici je tako v sredo pripravili obroke za delavce v Zdravstvenem domu Laško ter laške policiste in aktiviste rdečega križa. Potem je Miran Ojsteršek kuharsko nominacijo predal dvema kolegoma, Marku Pavčniku in Stanetu Žilniku. 

Obroki, ki jih je delavce Zdravstvenega doma Laško pripravil Miran Ojsteršek.
“Da se ti sline cedijo: “Okusni pomladanski obroki, ki jih je delavce Zdravstvenega doma Laško pripravil domači gostinec Miran Ojsteršek, sicer lastnik restavracije Oštirka v Celju (Foto; SHERPA).

Miran Ojsteršek o sodelovanju pri projektu:

 

Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor v Laškem je tako danes ob pol enih pred Urgentnim centrom Splošne bolnišnice Celje predal kosilo za zdravstvene delavce, ki zdravijo obolele za covidom-19.

 

Marko Pavčnik predaja svoje predpraznično kosilo zdravstvenemu osebju Splošne bolnišnice Celje.
Marko Pavčnik predaja svoje predpraznično kosilo zdravstvenemu osebju Splošne bolnišnice Celje (Foto: SHERPA) .

Stane Žilnik, lastnik Gostilne in pivnice Stari Pisker, je bil vesel povabila k sodelovanju soseda gostinca Mirana Ojsterška in njegova ekipa je prav tako danes malo po opoldnevu kosilo predala osebju Zdravstvenega doma Celje.

 

Kuhar v Gostilni Stari Pisker, Kristijan Povirk, predajo donacijo kosilo zaposlenim v ZD Celje.
Kuhar v Gostilni Stari Pisker, Kristijan Povirk, predajo donacijo kosilo zaposlenim v ZD Celje. (Foto: Andraž Purg – GrupA)

Oba gostinca sta že določila nove nominacije in tako se bo ta občudovanja vredna svojevrstna kuharska štafeta nadaljevala.

ROBERT GORJANC

 

Deli