Celje gosti princa

8:09

Celje danes pričakuje visok obisk. Mesto bo namreč obiskal lihtenštajnski princ Nikolaus s soprogo Margaretho.

Viteški red Svetega Jurija in člani Združenja Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva so v goste povabili Lihtenštajnskega princa s soprogo. Pravzaprav gre za vrnitev obiska, saj so slovenski predstavniki deželo pred dvema tednoma že obiskali.

Tokratni obisk pa ne bo le vljudnostne narave, temveč bo sovpadal z ustanovitvijo poslovnega inštituta v okviru Slovensko – Lihtenštajnskega prijateljstva. Poslovni inštitut bo namenjen nadgradnji dosedanjega sodelovanja v poslovno platformo, ki bo poslovnežem in podjetjem na obeh straneh pomagala navezovati stike.

Princ se bo s soprogo na Celjskem zadržal dva dni. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot ju bo pričakal in uradno pozdravil danes ob 11 30 pred hotelom Evropa, delegacija pa si bo nato ogledala mestno jedro, dvorano pod Celjskim stropom, Knežji dvor in obisk Celja zaključila na Starem gradu Celje.zastava

Gostje se bodo pozno popoldne nastanili v Rogaški Slatini, kjer bo uradno razglašen tudi novoustanovljen poslovni inštitut, dan pa se bo zaključil z gala plesom. Jutri si bo princ z delegacijo pred odhodom ogledal še Podjetniški inkubator Rogaška Slatina.

EP

Deli