Celje in Rogaška Slatina v finalu, Laškemu posebno priznanje

Z razglasitvijo Naj gostitelja zaključno dejanje letošnje jubilejne kolesarske Dirke po Sloveniji

8:05

Ob koncu tega tedna se je zgodilo še zadnje dejanje letošnje jubilejne, 25. kolesarske Dirke po Sloveniji. Na slavnostni prireditvi v Novem mestu so izbrali še naj gostitelja dirke ter podelili še nekatera druga priznanja udeležencem in partnerjem pri tem odmevnem dogodku.

Priznanje v obliki replike več kot 5200 let starega lesenega kolesa z Ljubljanskega barja, ki ga je prejel Naj gostitelj letošnje Dirke po Sloveniji.
Priznanje v obliki replike več kot 5200 let starega lesenega kolesa z Ljubljanskega barja, ki ga je prejel Naj gostitelj letošnje Dirke po Sloveniji

Naj gostitelja etape Dirke po Sloveniji so letos izbirali prvič. Komisija organizatorja in akreditirani novinarji so izbrali štiri finaliste, in sicer Celje, Mursko Soboto, Kamnik in Rogaško Slatino, med njimi pa je potem največ glasov in repliko 5200 let starega lesenega kolesa z Ljubljanskega barja prejel Kamnik.

Kljub temu Celjsko na prireditvi ni ostalo brez priznanj, čeprav je seveda že sama uvrstitev Celja in Rogaške Slatina med finaliste izbora veliko priznanje.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je posebno priznanje podelila Laškemu za izjemno inovativen in srčen sprejem kolesarjev, ko so privozili v mesto. 500 otrok in mentorjev je ob sodelovanju Stika Laško pod gradom Tabor ustvarilo kreaciji I feel Laško in I feel Slovenia, zaradi katerih je od navdušenja vzklikal tudi komentator Eurosporta. Nagrado je v Novem mestu prevzela direktorica Stika Laško Janja Urankar Berčon.

Mag. Maja Pak, direktorica STO je Janji Urankar Berčon, direktorici Stika Laško izročila posebno priznanje za promocijski prispevek ob letošnji Dirki po Sloveniji.
Mag. Maja Pak, direktorica STO, je Janji Urankar Berčon, direktorici Stika Laško, izročila posebno priznanje za promocijski prispevek ob letošnji Dirki po Sloveniji.

V povezavi z letošnjo Dirko po Sloveniji pa gre na Celjsko še eno priznanje: v okviru likovnega natečaja na temo dirke je med stotimi prispelimi deli iz osemnajstih osnovnih šol komisija za najboljši izdelek izbrala skupino kolesarjev v tehniki linoreza, ki jo je izdelala Eva Žlaus iz I. osnovne šole Celje.

ROBERT GORJANC

Foto: Bobo, SPORTIDA, FB

Deli