Začetek leta po moško

12:44

Drugega januarja ekipa Novega tednika in Radia Celje tradicionalno obišče Ginekološko-porodniški oddelek Splošne bolnišnice Celje. Tradicionalno in eno največjih medijskih akcij v Sloveniji smo izvedli tudi letos, že 53. po vrsti. Veseli nas predvsem dvoje: da se mamice, ki so novo leto preživele v porodnišnici in njihovi mali korenjaki zdravi in dobro ter da se v regionalnem okolju vedno bolj prepoznava pomen takšne akcije. Vsako leto namreč obdarimo mamico, ki je rodila zadnja v letu 2016 in mamici, ki sta prvi rodili v novem letu.

Daljša reportaža o našem obisku Ginekološko-porodniškega oddelka SBC bo objavljena v četrtkovi izdaji Novega tednika. 

Prva v letu 2017 je v Celju rodila Urška Just iz Slovenske Bistrice. Sin Lan se je rodil 1. januarja, nekaj minut čez peto uro zjutraj. Drugi v letu 2017 je na svet prijokal prav tako fantek Tom, in sicer mami Daši Kovačič Beković iz Celja.  Leto 2016 pa je zaokrožil Anej. Rodila ga je Jasna Novak iz Šentjurja. Ker se je rodil več kot mesec dni pred “rokom”, je bil v času našega obiska v inkubatorju, vendar se počuti dobro.

porodnisnica-505
Urška Just z Lanom, ki se je letos v Celju rodil prvi.

»Naše poslanstvo je, da nadaljujemo s to akcijo, ki so jo začrtali naši predhodniki. Zato se zahvaljujem vsem, ki so prepoznali njen pomen,” je dejala direktorica Novega tednika in Radia Celje Anica Šrot Aužner.

porodnisnica-728
Sedijo: Jasna Novak iz Šentjurja, ki je rodila zadnja v letu 2016 sina Aneja, ki je v času obiska bil v inkubatorju. Na sredini Urška Just iz Slovenske Bistrice, ki je rodila prva v letu 2017 sina Lana. Skrajno desno je Daša Kovačič Beković iz Celja, ki je v Celju rodila druga letos, in sicer sina Toma. V zadnji vrsti: podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk, glavna medicinska sestra Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje Marija Šišmanovič, glavna medicinska sestra Splošne bolnišnice Celje Hilda Maze, asist. mag. Jakob Koren, dr. med., specialist ginekologije in porodništva in predstojnik ginekološko-porodniškega oddelka, Marjan Ferjanc, direktor SBC, direktorica Novega tednika in Radia Celje Anica Aužner Šrot, Nataša Čretnik, vodja celjske poslovalnice NKB Maribor in slikar Milan Golob.

Mamice in njihove novorojenčke so skupaj z nami obdarili še Mestna občina Celje, Hiša nakita Adamas – Zlatarstvo Adamas, Tosama Domžale in NKB Maribor. Mi smo poleg mamic z darili razveselili tudi vodstvo ginekološko-porodniškega oddelka.

SŠol

Foto: SHERPA

 

Deli