Celjske zvezde za življenjsko delo Rolandi F. Germadnik

6:39

V celjskem Narodnem domu bo nocoj ob 19.30 osrednja slovesnost Mestne občine Celje ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri bodo podelili priznanja celjske zvezde za izstopajoče kulturne dosežke.

Priznanje celjske zvezde za življenjsko delo bo prejela zgodovinarka mag. Rolanda Fugger Germadnik, dolgoletna kustosinja v Pokrajinskem muzeju Celje, kjer je skrbela za zbirko Celjski grofje, ob svojem muzejskem delu pa je napisala tudi več knjig.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Rolanda F. Germadnik_m
Rolanda F. Germadnik

Podeljeni bosta še dve priznanji celjske zvezde za izstopajoče dosežke v minulih dveh letih. Prvo bo šlo v roke Špeli Mastnak, vrhunski tolkalistki svetovnih razsežnosti, ki živi in ustvarja v Frankfurtu, nastopa pa na prestižnih festivalih v Berlinu, Salzburgu, Grožnjanu, Düsseldorfu in drugje.

Špela Mastnak_3_m
Špela Mastnak

Priznanje celjske zvezde bo prejel tudi Sebastijan Weber, etnolog in kulturni antropolog, zaposlen kot višji kustos v Muzeju novejše zgodovine Celje, ki je kot avtor ali soavtor v zadnjih letih sodeloval pri odmevnih razstavah in projektih, kot so Vse barve čokolade, Jeans generacija, Nevidno življenje odpadkov, Čutim Slovenijo, čutim Celje in 100 let nogometa v Celju.

Sebastjan Weber_m
Sebastjan Weber

RG, BA

Foto: MOC

Deli