Celjsko gledališče zelo uspešno na Borštniku

9:53

Na zaključku največjega slovenskega gledališkega Festivala Borštnikovo srečanje je celjsko gledališče pobralo največje nagrade.

slg
Prizor iz predstave Učene ženske po motivih Molierovih Učenih žensk. Foto: Jaka Babnik

Najboljša uprizoritev pretekle gledališke sezone je po soglasni presoji žirije festivala predstava Učene ženske po motivih Molierovih Učenih žensk v režiji Jerneja Lorencija ter izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in Mestnega gledališča Ptuj. Žirija po vodstvom Martina Kušeja je zapisala, “da  avtorski projekt Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk  temelji na slavnem Molièrovem besedilu, ki ga ustvarjalna ekipa nadgradi in pred nami pogumno prikaže tragičnost današnjega političnega in umetniškega trenutka. V nizu izjemnih prizorov nam predstavi popolnoma nov izdelek na visokem estetskem nivoju, poln globokih osebnih spoznanj o intimnosti, umetnosti in lastnih slabostih. Predstava iskreno spregovori o družbi, v kateri vladajo lažne veličine, o družbi, v kateri sprenevedanje najde plodna tla.”

Članica celjskega ansambla Pia Zemljič je prejela nagrado za igro za vlogi v Učenih ženskah ter v predstavi Rose Bernd. In še ena nagrada je šla v Celje. Liza Marija Grašič je prejela nagrado za mlado igralko za vlogi v predstavah Rose Bernd in Učene ženske

Društvo kritikov in teatrologov Slovenije pa je za najboljšo uprizoritev pretekle sezone izbralo predstavo Rose Bernd Gerharda Hauptmanna v režiji Mateje Koležnik.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli