Center poznajo širše od Zgornje Savinjske doline

9:13

Center za družine Medgen hiša, ki deluje na Rečici ob Savinji, je začel novo leto delovanja. Gre za projekt, s katerim je bilo domače društvo prijateljev mladine uspešno na razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Rečiški center za družine tako deluje od maja 2017, ko je nasledil dotedanjo Medgenborzo. V stavbi nekdanje hranilnice se vrstijo različni dogodki, med njimi predavanja, izobraževalne delavnice, tečaji ter različne dejavnosti za otroke.

V centru za družine, se zvrsti vsak mesec od petnajst do dvajset različnih dogodkov. O utripu centra za družine vodja vsebin, Urška Selišnik:

V tem tednu bo med drugim redna ura pravljic:

Med drugim, bodo na vrsti tudi predavanji o savinjskem splavarstvu in skrivnostih vode ter različne meditacije. – Lani je obiskalo center za družine okoli 4 tisoč ljudi:

Center je lani nudil tudi učno pomoč učencem. Vsi dogodki v njem so za obiskovalce brezplačni. Delovanje centra sofinancira ministrstvo in to eno delovno mesto ter del dejavnosti. Pomembna je vloga občine, ki centru med drugim brezplačno nudi prostore.

BJ

recica medgen borza
Center za družine Medgen hiša deluje v stavbi nekdanje hranilnice.
Deli