Cerar pred dopustom v Šentjurju z lokalnimi odbori

11:27

Potem ko se je premier Miro Cerar skupaj z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom včeraj udeležil odprtja novih proizvodnih in logističnih prostorov v podjetju Odelo v Preboldu, sta se predsednik vlade in minister v Šentjurju  udeležila še srečanja članov Stranke modernega centra.

Premier Miro Cerar ob srečanju s šentjurskim lokalnim odborom SMC spregovoril še za medije.
Premier Miro Cerar je ob srečanju s šentjurskim lokalnim odborom SMC spregovoril še za medije.

Po besedah Mira Cerarja je bilo včerajšnje srečanje namenjeno predvsem oceni dosedanjega dela, pogovorom o sodelovanju med predstavniki lokalne  in državne ravni in kaj lahko SMC še stori pri razvoju lokalne skupnosti. Ob tej priložnosti je predsednik poudaril odlične dosežke vlade, predvsem, da je vlada ustvarila stabilno politično in finančno okolje, ki je pripomoglo k izboljšanju slovenskega gospodarstva in posledično k znižanju stopnje brezposelnosti. Ta je namreč najnižja po novembru  leta 2010, število registriranih brezposelnih pa je tako prvič po šestih letih upadlo pod 100.000, je med drugim včeraj v Šentjurju poudaril Miro Cerar. Minister Zdravko Počivalšek pa je povedal, da je Slovenija v lanskem letu zabeležila 5,2-odstotno rast izvoza,  tudi  včerajšnji obiski uspešnih podjetij pa kažejo na to, da gospodarstvo v Sloveniji dobro okreva.

Premierju predstavili projekte

V šentjurskem lokalnem odboru SMC pa so predstavili svoje pretekle in prihodnje projekte, ki so jih pripravili v sodelovanju s poslanko Državnega zbora Anito Koleša. Predsednik šentjurskega lokalnega odbora SMC  je tako izpostavil  preplastitev cestnega odseka državne ceste Šentjur – Dole,  zagotovitev denarja za projektno dokumentacijo navezovalne ceste Dramlje-Šentjur –  t.i. šentjurske obvoznice, za kar je v letošnjem in prihodnjem proračunskem letu zagotovljen denar. Do konca leta naj bi tudi zaključili s posodobitvijo ceste Planina – Sevnica in  dokončali cesto Loke – Ledinščica.

Srečanja s premierjem Cerarjem so udeležili še predstavniki lokalnih odborov SMC  Celje, Spodnja Savinjska dolina, Laško, Mozirje in Šmarje pri Jelšah in  Velenje.

RG

Foto: SMC

Deli