Cinkarna Celje eno najzanesljivejših podjetij v Sloveniji

7:25

Cinkarna Celje sodi med odstotek in pol najuspešnejših slovenskih podjetij. Podjetje je namreč prejelo prestižni certifikat Platinasta bonitetna odličnosti AAA.

Ocena pomeni, da so najzanesljivejše in verodostojno podjetje za sodelovanje s kupci, dobavitelji in drugimi partnerji. Najvišjo bonitetno oceno skupine Bisnode so si prislužili na podlagi rezultatov poslovanja v zadnjih treh letih.

Platinasta odlicnost_Cinkarna CeljePredsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina je ob slovesnem prevzemu certifikata dejal: »Uvrstitev na seznam poštenih in zanesljivih podjetij je zame osebno velik uspeh. Verjamem v pošteno, odgovorno in osredotočeno delo s skupaj s sodelavci. To je temelj našega delovanja. Velikokrat postavljamo osnovna načela odgovornega ravnanja pred doseganje kratkoročnih poslovnih uspehov. Na dolgi rok menim, da se ta naložba izplača, čeprav jo je včasih težko zagovarjati.«

Tak certifikat je najvišje možno priznanje poslovne odličnosti v Evropi, ki ga podeljuje hiša. Bonitetno oceno odličnosti prejmejo podjetja, ki dosegajo najvišje mednarodne standarde poslovne etike. Za oceno strokovnjaki ocenijo plačilno in posojilno sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in morebitna tveganja poslovanja s podjetjem. Poslovno analitična hiša sicer tovrstne certifikate podeljuje v 12 evropskih državah, med drugim na Švedskem, Norveškem, Finskem, Danskem in v Nemčiji.

Deli