Cirque du Soleil in Toruk – The first flight kmalu v Zagrebu

7:39

25915_10_Tawkami-086_ORIGINAL

Dva največja svetovna velikana šovbiznisa – Cirque du Soleil in film AVATAR – sta združila moči, z namenom, da na svetovni sceni predstavita edinstveni spektakel TORUK – The First Flight , ki bo že čez dober mesec dni zablestel na odru zagrebške Arene.

26003_18_Toruk-019_ORIGINAL

Naprave, kot so neverjetni «Dream Catcher» visok trinajst metrov, zmaj Toruk, ki pokriva 20 kvadratnih metrov, in ima razpon kril 12 metrov, šestnogo mistično bitje, številni kostumi, lutke, vizualni efekti in neverjetne animacije bodo zagotovo brez sape pustili tudi vse slovenske obiskovalce. Prinašamo zanimivosti in manj znana dejstva o tej očarljivi zgodbi in umetniški skupini.

25953_12_Anurai-155_ORIGINAL

TORUK – The First Flight je 37. po vrsti produkcija kanadske znamenitosti Cirque du Soleil od leta 1984, ko je podjetje ustanovljeno. Svetovna premiera je uprizorjena konec leta 2015 v ameriškem Bossier Cityu, predstava pa je nato krenila na severnoameriško turnejo, ki je trajala vse do leta 2017, ko se je preselila v Azijo. Evropski del svetovne turneje zajema osemnajst mest, in se uradno končuje v Münchenu, 9. junija 2019. Predstavo si je do danes ogledalo skoraj milijon in pol ljudi, ter je igrana več kot 350 krat v več kot 50 mestih sveta. Filmski hit AVATAR Jamesa Camerona, ki ponosno nosi titulo najuspešnejšega filma vseh časov z dobičkom v vrednosti 3,6 bilijonov dolarjev, je služil kot navdih, zgodba pa nas vrača tri tisoč let pred dejanjem, ki je znano iz filma. Na očarljivem odru bo oživel mitološki svet Pandore in plemena Na’vi. “Oel ngati kameie“ v prevodu pomeni «Vidim te», in je prepoznavna fraza iz filma na jeziku Na’vi, katero je popolnoma izmislil lingvist dr. Paul R. Frommer. Najel ga je James Cameron za potrebe snemanja filma, igralci pa so naučili celo tisoč besed.

Predstavo TORUK – The First Flight v izvedbi Cirque du Soleil si lahko ogledate v terminih:
–                 Petek,   07. december   // 20:00
–                 Sobota, 08. december  // 15:30
–                 Sobota, 08. december  // 19:30
–                 Nedelja, 09. december // 15:30

banner-ntrc-martinovanje

Deli