Civilna iniciativa napoveduje protestni shod

14:54

Pred dnevi je bila ustanovljena Civilna iniciativa za ohranitev zdravja Zgornjesavinjčanov. Ta zaradi odmevnih razmer v zdravstvu, še posebej pa zaradi zadnjih zapletov v Zdravstvenem domu Nazarje, napoveduje protestni shod.

Shod bo v torek(14. maja) ob 16. uri pred nazarskim zdravstvenim domom. Kot je znano, so v tej ustanovi trije zdravniki podali svoje odpovedi, vodstvo pa nadomeščanja rešuje tudi z delom upokojenih zdravnikov. Neuradno naj bi bili razlogi za odpovedi slabi medsebojni odnosi.

ZD NAZARJE
Foto: ZD Nazarje

Ustanovitelji iniciative na družbenem omrežju Facebook navajajo, da so razlog za ustanovitev iniciative in za shod “novice o kriznem stanju v Zdravstvenem domu Nazarje”.

Ustanovitelji iniciative med drugim od občin zahtevajo, da občine ustanoviteljice zavoda ocenijo delovanje sveta zavoda nazarskega zdravstvenega doma in da pristopijo k iskanju novega vodstva, saj kot je civilna iniciativa zapisala na spletnem omrežju, izreka vodstvu zdravstvenega doma nezaupnico. Od ministrstva za zdravje pa pričakujejo, da preveri strokovnost delovanja zdravstvenega doma, od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa, da poskrbi za ustrezno financiranje zdravstvene oskrbe občanov in zagotovi osnovno pravico do zdravstvenih storitev na primarni ravni.

SŠol

Deli