Dan D za hitro cesto Šentrupert-Velenje?

11:35

Svetniki Občine Braslovče so na včerajšnji izredni seji, podobno kot v torek svetniki na Polzeli, bili enotni, da vztrajajo pri maja lani vloženi zahtevi za ustavno presojo državnega prostorskega načrta za odsek hitre ceste Šentrupert-Velenje. Ustavno sodišče bo o tej točki razpravljalo na današnji seji. Ni pa nujno, da bo podalo tudi končno odločitev.

Tretja razvojna os - severV torek so se sicer župani občin, ki ležijo ob trasi (Braslovče, Polzela in Šmartno ob Paki) na delovnem sestanku srečali z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, kjer so si izmenjali stališča in informacije o projektu.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Vir: Civilna iniciariva Braslovče
Vir: Civilna iniciariva Braslovče

Medtem ko so za odsek Velenje-Slovenj Gradec aktivnosti za projektiranje in na terenu v polnem teku in bi se naj gradnja začela konec letošnjega leta, aktivnosti na odseku Šentrupert-Velenje, stojijo že od lani. Dars je namreč postopke za projektiranje prekinil prav zaradi vloženih pobude in zahteve za ustavno presojo državnega prostorskega načrta.

Na pestre dogodke v zadnjem tednu so se dopoldan oglasili tudi Korošci, ki so zapisali: »Korošci bomo ne glede na nastalo žalostno in zaskrbljujočo situacijo spoštovali odločitev ustavnega sodišča. Od države in DARS-a pa pričakujemo, da se bo gradnja 3. razvojne osi in to ne glede na razplet situacije z ustavno pritožbo, na odseku Velenje – Slovenj Gradec pričela še letos! Tako je bilo tudi dogovorjeno na zadnjem srečanju koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje 3. razvojne osi na Koroško in tako veleva tudi podpisani protokol med Ministrstvom za infrastrukturo ter predstavniki Koroške in Savinjsko-Šaleške regije.«

LKK, foto: arhiv NT (SHERPA)

Preberite še:
Kdo se boji presoje na ustavnem sodišču in zakaj?
Kdo pritiska na župane Savinjske?
Savinjčani hočejo cesto do Koroške, a ne kjer koli