Danes odprta vrata nekaterih občin

13:01

Danes pripravljajo v nekaterih slovenskih občinah dan svojih odprtih vrat, ki je na pobudo Skupnosti občin Slovenije. Gre že za osmi takšen dan, ki ga pripravljajo občine v različnih oblikah. Projekt naj bi občanom približal delovanje posamezne občine. Tako bo tudi v Vojniku, kjer obogatijo vsako leto dan odprtih vrat z različnim dogajanjem.

Letos bo občina med drugim opozorila na likovna dela svojega pokojnega občana, Draga Medveda. Razstava bo v knjižnici, kjer bo tudi župan Branko Petre. Zbranim bo uvodoma predstavil delovanje Občine Vojnik:

Podobno bo tudi na sosednji Dobrni, na Ljubnem ter v Solčavi. Občina Šmarje pri Jelšah bo pripravila danes ob 15. uri predavanje o organiziranju in izvedbi prireditev, več dogodkov pa bo v Zrečah. Tam so med drugim predstavitve Večgeneracijskega centra ter projekta Prostofer, občinskega režijskega obrata ter še nekaterih drugih projektov.

Občina Šentjur bo pripravila v okviru dneva odprtih vrat poseben dogodek 28. februarja. Takrat bo za osnovnošolce kviz z naslovom »Kako dobro poznate našo občino?«.

BJ

dobrna stavba obcine 2
Danes bo odprla svoja vrata tudi Občina Dobrna
Deli